alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανάρτηση Τσίπρα – Δεκαπενταύγουστος: Ο Καρανίκας σε ρόλο… πυροσβέστη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάρτηση Τσίπρα – Δεκαπενταύγουστος: Ο Καρανίκας σε ρόλο… πυροσβέστη

Ανάρτηση Τσίπρα - Δεκαπενταύγουστος: Επίθεση στα μέλη του κόμματος και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που αντέδρασαν στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου κάνει με ανάρτησή του ο Νίκος Καρανίκας.

Ανάρτηση Τσίπρα – Δεκαπενταύγουστος: Έντονες αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η … όχι και τόσο αριστερή ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα ανήμερα της Παναγίας, η οποία έδειχνε σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα από όλες τις ως σήμερα τοποθετήσεις του. «Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της» έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του, ανήμερα της Παναγίας, προκαλώντας αμηχανία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή,…

Julkaissut Alexis Tsipras Lauantaina 15. elokuuta 2020

Το θεώρησαν υποκριτικό…

Τα social media πλημμύρισαν από ειρωνικά σχόλια, ορισμένοι ανήρτησαν φωτοσόπ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να φοράει καλυμμαύχι και ράσα, ενώ αρκετοί θεώρησαν υποκριτικό ένας κατά δήλωσή του άθεος πολιτικός να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις, όταν είναι στην αντιπολίτευση.

Ο πρώτος που τον υπερασπίστηκε ήταν ο πρώην στρατηγικός του σύμβουλος, Νίκος Καρανίκας, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook επιτίθεται στους επικριτές του Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο για «αστείες υπάρξεις εντός ΣΥΡΙΖΑ», γράφοντας σε τόνο ειρωνικό και εχθρικό προς όσους τόλμησαν να πάνε κόντρα στον πρόεδρο του κόμματος.

«Αντικοινωνικός αθεΐσμός», «αμόρφωτος και κομπλεξικός μηδενισμός», «θα τις/τους έλεγα ότι είναι καλύτερα να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ» είναι μερικές μόνο από τις εκφράσεις που επιλέγει ο Νίκος Καρανίκας για να απευθυνθεί στους συντρόφους του, ενώ ανήρτησε και φωτό του Άρη Βελουχιώτη, δίπλα σε ιερωμένο.

Μετά τα σχόλια που έγιναν στις αναρτήσεις του, ο Νίκος Καρανίκας δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε ανένδοτος την επίθεση στους «αμόρφωτους, ανιστόρητους, μηδενιστές, σεχταριστές, αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά όσα έγραψε στην ανάρτησή του:

«Ο αντικοινωνικός αθεϊσμός δεν σημαίνει Αριστερά ούτε και πολιτισμό. Αντιθέτως θυμίζει αμόρφωτο και κομπλεξικό μηδενισμό. Κάτι αστείες υπάρξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας που ενοχλήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα, που χαιρέτισε με σεβασμό την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενός κόμματος της αριστεράς με παράδοση και μνήμη, καλύτερα να παρατήσουν την αριστερά και να πιάσουν αριστερό στασίδι στην δημαγωγία και την απραξία των μικροαστών δημοσιοσχετιστών με τις συναισθηματικές σαλιάρες, στις ταβέρνες και τα bar.

Ο Άρης Βελουχιώτης όσο αποτελεί αριστερό και λαϊκό σύμβολο τόσο θα σας θυμίζω ότι δεν είμαστε μηδενιστές και άσχετοι με τις παραδόσεις του λαού. Δίχως να αναπαράγουμε τις μεταφυσικές ανησυχίες τους, σεβόμαστε τον πολιτισμό της διαφορετικότητας. Στεναχωριέμαι που στο όνομα της αριστεράς κάτι θηλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας μιλάνε με ύφος μηδενιστών και γνώσεις κουραμπιέ του πρωτοετούς αμόρφωτου αριστεριστή, κατηγορούν τον Τσίπρα έχοντας όμως ως θηλαστικά τον αέρα του ελαφρόμυαλου μέλους, θα τις / τους έλεγα ότι είναι καλύτερα να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσουν την πορεία τους σε γκρουπες των αριστεριστών ώστε να περνάνε όμορφα μεταξύ τους λέγοντας σαχλαμάρες ανιστόρητες».

Ο αντικοινωνικός αθεϊσμός δεν σημαίνει Αριστερά ούτε και πολιτισμό. Αντιθέτως θυμίζει αμόρφωτο και κομπλεξικό μηδενισμό….

Julkaissut Νίκος Καρανίκας Lauantaina 15. elokuuta 2020

Στις αναρτήσεις του ο κ. Καρανίκας έλαβε πολλά σχόλια όπως το παρακάτω:

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση Τσίπρα για το Δεκαπενταύγουστο:

Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της.

Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν.

Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!

Χαμός στο Twitter

Φυσικά από όλο αυτό το… γλέντι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το Twitter, το οποίο για μια ακόμα φορά σχολίασε με τον δικό του -μοναδικό- τρόπο τα τεκταινόμενα στη χώρα μας.

Ευτυχώς και αυτή τη φορά τα χιουμοριστικά σχόλια ήταν αυτά που επικράτησαν, αφήνοντας στην άκρη ακραίες «φωνές» από κάθε πλευρά!

Δείτε κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά: