Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη εις βάρος καλλιτεχνών: Γυναίκα εξαπατούσε ανέργους
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη εις βάρος καλλιτεχνών: Γυναίκα εξαπατούσε ανέργους

Απάτη εις βάρος καλλιτεχνών: Μέσω μιας αγγελίας που είχε αναρτήσει σε ιστότοπο, αναφέρει η Αστυνομία, εξαπατούσε συστηματικά καλλιτέχνες άνεργους αυτόν τον καιρό,με το πρόσχημα παροχής εργασίας.

Απάτη εις βάρος καλλιτεχνών: Σημεία των δύσκολων καιρών και λόγω κορωνοϊού. Μια 49χρονη, συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γιατί εξαπατούσε άνεργους καλλιτέχνες, ως επί το πλείστον ηθοποιούς, οι οποίοι αναζητούσαν δουλειά σε παραστάσεις που ίσως προγραμματίζονται αυτόν τον καιρό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μέσω μιας αγγελίας που είχε αναρτήσει σε ιστότοπο, αναφέρει η Αστυνομία, εξαπατούσε συστηματικά καλλιτέχνες άνεργους αυτόν τον καιρό,με το πρόσχημα παροχής εργασίας. Έπεισε δε και κάποιους να της καταβάλουν και διάφορα χρηματικά ποσά δήθεν για να επιλεγούν και εργαστούν σε δήθεν μελλοντικές θεατρικές παραστάσεις, γνωστών σκηνοθετών και παραγωγών! Αν κάποιοι την πίστεψαν και κατέβαλαν τα χρήματα, μία νεαρή άνεργη αυτή την εποχή ηθοποιός, αντελήφθη την απάτη και την οδήγησε στα χέρια των αστυνομικών.

Συμφώνησαν να της καταβληθεί το ποσό των εβδομήντα ευρώ και για τη διαμεσολάβησή της αλλά και για το  τέλος συμμετοχής στην υποτιθέμενη παράσταση. Η ηθοποιός απευθύνθηκε στην Αστυνομία και την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.  Σε ραντεβού που ορίστηκε στην περιοχή της Αργυρούπολης, η ηθοποιός τη συνάντησε και την ώρα που της παρέδωσε τα 70 ευρώ-«εισιτήριο για την παράσταση»-, επενέβησαν οι αστυνομικοί και την συνέλαβαν. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση και παροχή ψευδών στοιχείων.

Ιδού, πως περιγράφει η ΕΛ.ΑΣ, τη δράση της 49χρονης σε βάρος ανέργων καλλιτεχνών:

«Η συλληφθείσα, μέσω αγγελίας που είχε δημοσιεύσει σε ιστότοπο, εξαπατούσε καλλιτέχνες με το πρόσχημα παροχής εργασίας, πείθοντάς τους να της καταβάλλουν χρηματικά ποσά, προκειμένου να επιλεγούν και εργαστούν σε δήθεν μελλοντικές θεατρικές παραστάσεις γνωστών σκηνοθετών – παραγωγών.

Η δράστιδα συνελήφθη στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει από γυναίκα καλλιτέχνιδα, που αναζητούσε εργασία, το προσημειωμένο ποσό των 70 ευρώ, ως δήθεν τέλος συμμετοχής σε σύλλογο διοργάνωσης παράστασης. Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και έγγραφο – αίτηση, που σχετίζεται με τον τρόπο δράσης της». Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις