Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Φωτιά Μεταμόρφωση τώρα: Μαύρισε ο ουρανός στην Αθήνα – Μήνυμα από το 112
ΚΑΙΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΦΩΤΙΑ - ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 112

Φωτιά Μεταμόρφωση τώρα: Μαύρισε ο ουρανός στην Αθήνα – Μήνυμα από το 112

Φωτιά Μεταμόρφωση τώρα: Ενισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στην μεταμόρφωση Αττικής. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, εστάλη και δεύτερο ελικόπτερο και ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα.

Φωτιά Μεταμόρφωση τώρα: Μάχη συνεχίζουν να δίνουν με τις φλόγες οι πυροσβέστες στο εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση, καθώς η φωτιά καίει από τις 7 το πρωί. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει από το πρωί του Σαββάτου στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Ωστόσο, το έργο κατάσβεσης των δυνάμεων είναι δύσκολο, εξαιτίας του θερμικού φορτίου λόγω της καύσιμης ύλης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι άνδρες της Πυροσβεστικής δεν έχουν καταφέρει να μπουν μέσα στους χώρους του κτιρίου για την επιχείρηση κατάσβεσης, προσπαθώντας να τιθασεύουν τη φωτιά, ανεβαίνοντας ακόμη και σε παρακείμενες ταράτσες. Την ίδια ώρα δύο ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού από αέρος. Αυτή την ώρα συνολικά επιχειρούν 49 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ, 14 οχήματα και 2 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, για τον συντονισμό των φορέων όπου χρειαστεί.

Σε πρώτη φάση οι δυνάμεις έδωσαν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτίρια, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και άλλες βιοτεχνίες και κατάφεραν να την περιορίσουν στο εργοστάσιο, το οποίο όμως καίγεται απ’ άκρη σε άκρη.

Φωτιά Μεταμόρφωση τώρα: Μαύροι καπνοί πάνω από την Αττική εξαιτίας της φωτιάς

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, μαύροι καπνοί άρχισαν να βγαίνουν από το εργοστάσιο λόγω των πλαστικών που καίγονται. Οσο περνούσε η ώρα, ο καπνός γινόταν άλλο και πιο πυκνός σκεπάζοντας τις περιοχές γύρω από τη Μεταμόρφωση. Οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι το κέντρο της Αθήνας, ενώ είναι ορατοί ακόμα και από την Αίγινα.

Τα αίτια της φωτιάς, που ξέσπασε πριν τις 07:00 το πρωί, είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Δόθηκε εν μέρει η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας

Δόθηκε εν μέρει η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας πού είχε κλείσει λόγω της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο πλαστικών. Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, η κυκλοφορία προς Λαμία, από την Αττική Οδό και μετά γίνεται από τις δύο δεξιές λωρίδες. Κλειστό παραμένει το ρεύμα προς Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πυκνός μαύρος καπνός που δημιουργεί εκτός των άλλων πρόβλημα ορατότητας, ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου. Όλα τα οχήματα εκτρέπονται από την Αττική Οδό, όπου έχουν ανοίξει τα διόδια προς αεροδρόμιο, με ελεύθερη διέλευση.

Φωτιά Μεταμόρφωση τώρα: Οι οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής

Όπως ανέφεραν στελέχη του Π.Σ., καλό θα είναι οι πολίτες που μένουν σε περιοχές όπου κατευθύνεται ο καπνός να μένουν στα σπίτια τους, με καλά κλεισμένα όλα τα ανοίγματα, να επικοινωνούν με γιατρό αν δεν νιώθουν καλά και όσοι κινούνται στους δρόμους να αποφεύγουν τον καπνό.

Οδηγίες προς τους πολίτες για την καλύτερη προστασία της υγείας τους εξέδωσε και Περιφέρεια Αττικής. Με αφορμή την εκδήλωση της φωτιάς, η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μεταμόρφωσης για την καλύτερη προστασία της υγείας τους. Ειδικότερα παρακαλούνται οι πολίτες:

Να αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους.

Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα με εντολή του Περιφερειάρχη οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος της Περιφέρειας θα προχωρήσουν άμεσα στη διενέργεια ελέγχου στην περιοχή, προκειμένου, εφόσον απαιτηθεί, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης, το οποίο τους προειδοποιεί να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες, λόγω της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή από το πρωί του Σαββάτου. Ωστόσο, προσοχή πρέπει να δείξουν γενικότερα οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου, ειδικά στις περιοχές όπου έχει μεταφερθεί ο καπνός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις