Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αιματηρή ληστεία στην Ηλεία: Συνελήφθησαν δράστες και ηθικός αυτουργός
ΕΛΛΑΔΑ

Αιματηρή ληστεία στην Ηλεία: Συνελήφθησαν δράστες και ηθικός αυτουργός

Αιματηρή ληστεία στην Ηλεία: Μέσα στο σκοτάδι, χωρίς να βλέπει παρά μόνο να ακούει τις απειλές του, άρχισαν να τον χτυπούν με χέρια και με πόδια βάναυσα.

Αιματηρή ληστεία στην Ηλεία: Άνοιξε την πόρτα επιστρέφοντας να μπει στο σπίτι του και τον περίμενε μέσα στο σκοτάδι ένας εφιάλτης. Αποφασισμένοι ληστές, είχαν εισβάλει πριν από αυτόν και είχαν στήσει την ενέδρα το εσωτερικό του σπιτιού. Μόλις ο 62χρονος έμπορος ελαιολάδου, έκανε λίγα βήματα και επιχείρησε να ανάψει το φως, ξεπετάχτηκαν οι ληστές.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μέσα στο σκοτάδι, χωρίς να βλέπει παρά μόνο να ακούει τις απειλές του, άρχισαν να τον χτυπούν με χέρια και με πόδια βάναυσα. Αιμόφυρτος ο έμπορος προσπαθούσε να γλιτώσει μάταια.  Οι δράστες, του είχαν αρπάξει ήδη 5.000 ευρώ από την τσέπη του παντελονιού του και είχαν αρπάξει πριν από τον ερχομό του κοσμήματα 4.500 ευρώ από άλλα σημεία του σπιτιού του. Όταν επελήφθησαν της υπόθεσης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, πέρασαν χειροπέδες στους δύο Αλβανούς ληστές ενώ συνέλαβαν και παρέπεμψαν στον εισαγγελέα και τον ηθικό αυτουργό της ληστείας, έναν Έλληνα.

Ήταν αυτός, κατά την αστυνομία, που τους είχε δώσει τις πληροφορίες ότι το θύμα είχε πολλά χρήματα πάντα επάνω του και άξιζε το ρίσκο να τον ληστέψουν και να μοιραστούν τη λεία… Η βάρβαρη ληστεία που έστειλε τον άτυχο έμπορο λαδιού στο νοσοκομείο με κάταγμα γνάθου-υπεβλήθη δύο φορές σε επέμβαση- ξετυλίχθηκε τη νύχτα της 23ης Ιουλίου, στο σπίτι του στο Βαρθολομιό Ηλείας.

Συνελήφθησαν σε περιοχή του Πηνειού

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, σε περιοχή του Πηνειού, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, συνελήφθησαν  τρεις άνδρες (δυο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης και συνέργειας σε ληστεία και της κατοχής ναρκωτικών. Η εξιχνίαση της υπόθεσης, αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ,  είναι αποτέλεσμα μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών της Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού και του Αστυνομικού Σταθμού Βαρθολομιού.

Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης, σε βάρος των τριών δραστών εκδόθηκαν ισάριθμα εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας, με αποτέλεσμα την σύλληψή τους.

“Ειδικότερα”,  εξιστορεί την υπόθεση η Αστυνομία, “την 23/7/2020 τα ξημερώματα, ο ημεδαπός δράστης μετέφερε με όχημα τους δυο αλλοδαπούς, σε οικία άνδρα σε χωριό της Ηλείας και χρησιμοποιώντας οι τελευταίοι κλειδί που βρήκαν σε σταθμευμένο όχημα του παθόντα, εισήλθαν στο εσωτερικό της οικίας, όπου και τον ανέμεναν. Κατά την άφιξη του παθόντα, οι δράστες τον ακινητοποίησαν και με την άσκηση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, κοσμήματα συνολικής αξίας 4.600 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το κλειδί του οχήματος του και τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ενεργώντας έρευνες και αξιοποιώντας τα στοιχεία που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών, τους οποίους εντόπισαν, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στις οικίες τους σε χωριό του Πηνειού. Σε έρευνα που ακολούθησε, στην οικία που διέμεναν οι δυο αλλοδαποί, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, κοσμήματα που ήταν μέρος των κλοπιμαίων, κινητά τηλέφωνα και υφασμάτινα γάντια.

Το ταξίδι στη Σαντορίνη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, οι δύο Αλβανοί δράστες, που ομολόγησαν τη ληστεία, ανέφεραν ότι πήραν τις πληροφορίες από τον Έλληνα, ο οποίος γνώριζε κι αυτός ότι ο πασίγνωστος στην περιοχή έμπορος λαδιού, είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Σαντορίνη, όπου είχε πουλήσει σε καταστηματάρχες και λόγω της θερινής περιόδου, μεγάλες ποσότητες λαδιού. Από την άλλη, ο άτυχος 62χρονος έμπορος, συνήθιζε να κυκλοφορεί μα πολλά χρήματα στην κατοχή του και έτσι θεωρήθηκε εύκολο έργο η ληστεία του.

Οι δράστες, τους οποίους μετέφερε στο σπίτι ο ίδιος ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός, είχαν αφαιρέσει τα κλειδιά του σπιτιού από το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη,  που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι και περίμεναν μέσα στο σκοτάδι το θύμα να επιστρέψει.Πάντως, παρά την αναλυτική απολογία των δύο φυσικών δραστών της αιματηρής ληστείας, ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός δεν έχει ομολογήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις