Κικίλιας για κορονοϊό: Έρχονται νέα μέτρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας για κορονοϊό: Έρχονται νέα μέτρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κικίλιας για κορονοϊό: Την επιβολή νέων μέτρων, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα, στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

10.08.2020 | 13:47

Κικίλιας για κορονοϊό: Την ανακοίνωση νέων μέτρων για τον κορονοϊό σήμερα, από το Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του: “Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για μια ακόμα φορά, έκκληση, στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης.” Κάνω για μια ακόμα φορά έκκληση στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρία της Κυβέρνησης».

Επίσης να αναφέρουμε ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή, 203 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.623, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες. Τα 1.438 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.705 (48.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 5 (22.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 212 θανάτους συνολικά στη χώρα. 69 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ακόμη

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Σαρλ Μισέλ και Στόλτενμπεργκ
Συνεδριάζει εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ -Μετά τη νέα πρόκληση της Τουρκίας
Στην Εύβοια τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης
Exit mobile version