Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Εύβοια: Στην περιοχή ο πρωθυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Εύβοια: Στην περιοχή ο πρωθυπουργός

Μητσοτάκης Εύβοια: Σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός εκφράζει την οδύνη του για τα θύματα.

Μητσοτάκης Εύβοια: Στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας θα μεταβεί τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter αναφέρει: «Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους τους. Ενημερώνομαι συνεχώς για την πορεία των διασώσεων και την έκταση της καταστροφής και αύριο θα μεταβώ στην πληγείσα περιοχή».

Πέντε οι νεκροί

Σε 5 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Εύβοια, ενώ δύο άτομα αγνοούνται. Όπως έκανε γνωστό πριν λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρέθηκε στον τόπο της καταστροφής, 5 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Ανάμεσά τους ένα βρέφος 8 μηνών. Σύμφωνα με τον ίδιο, 2 άτομα αγνοούνται.

Αναλυτικά τόνισε o Nίκος Χαρδαλιάς: «Είναι μια δύσκολη μέρα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Η τελευταία μέτρηση είναι πάνω από 300. Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές. Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές προστασίας. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία αλλά όλα έγιναν ξαφνικά. Ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε. Να ευχαριστήσω όλους όσοι δίνουν τιτάνιο αγώνα και ειδικά τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής. Έχουμε πέντε νεκρούς και τρεις από αυτούς έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να φύγουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις