Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

02

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Φορολογικές δηλώσεις 2020 παράταση: Στενεύουν τα περιθώρια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2020 παράταση: Στενεύουν τα περιθώρια

Φορολογικές δηλώσεις 2020 παράταση: Η παράταση φέρνει και αλλαγή στις ημέρες πληρωμής των δόσεων του φόρου εισοδήματος.

Φορολογικές δηλώσεις 2020 παράταση: Μεγάλος παραμένει ο αριθμός φορολογικών δηλώσεων που δεν έχει ακόμη υποβληθεί. Η προθεσμία για την υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης εκπνέει στις 28 Αυγούστου, μετά και τη νέα παράταση. Η παράταση έφερε και  αλλαγή στις ημέρες πληρωμής των δόσεων του φόρου εισοδήματος.

Δηλαδή, οι δυο πρώτες δόσεις του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να πληρωθούν εντός της προθεσμίας πληρωμής της δεύτερης δόσης, δηλαδή έως το τέλος Αυγούστου. Οι φορολογούμενοι που θα εξοφλήσουν το σύνολο του φόρου έως το τέλος Αυγούστου θα έχουν έκπτωση 2%.

Τα στατιστικά στοιχεία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

  • από το σύνολο των περίπου 6,5 εκατ. φορολογικών δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν φέτος, έχουν υποβληθεί 5,4 εκατ. δηλαδή απομένει η υποβολή άλλων περίπου ενός εκατομμυρίου δηλώσεων
  • από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί τα 2,6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις ήταν χρεωστικές, δηλαδή προέκυψε οφειλή φόρου. Το συνολικό ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο μέσος φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 949 ευρώ.

Όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση από τις 29 Αυγούστου και μετά θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμο.

Δείτε ακόμη

Τα αναδρομικά αυξάνουν 2.300.000 κύριες συντάξεις
Θέμα ημερών η ρύθμιση για την αποπληρωμή των χρεών
Διπλασιάστηκε η χρήση του Taxisnet τους τελευταίους επτά μήνες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις