Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανασχηματισμός κυβέρνηση 2020: Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός κυβέρνηση 2020: Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει

Ανασχηματισμός κυβέρνηση 2020: Αλλαγές σε επίπεδο υπουργών στην παρούσα χρονική στιγμή θα δημιουργούσαν ολιγωρίες και καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο.

Ανασχηματισμός κυβέρνηση 2020: Με τον ίδιο βηματισμό συνεχίζει η κυβέρνηση, αφού ο πολυθρύλητος ανασχηματισμός δεν μετέβαλε το κυβερνητικό σχήμα ούτε κατά έναν υπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να διατηρήσει την ίδια ομάδα που κατά την άποψη του κερδίζει. Κατά πολλούς αυτό είναι λογικό, αφού η συνεχιζόμενη κρίση στην πανδημία, η κατάσταση στην οικονομία και τα ελληνοτουρκικά, είναι σε μια κρίσιμη καμπή. Αλλαγές σε επίπεδο υπουργών στην παρούσα χρονική στιγμή θα δημιουργούσαν ολιγωρίες και καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο, αφού οι νέοι υπουργοί θα ήθελαν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να ενημερωθούν για το χαρτοφυλάκιο τους.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Στον αντίποδα η παραμονή των ίδιων ανθρώπων στους υπουργικούς θώκους δίνει το μήνυμα της συνέχισης των πρωθυπουργικών εξαγγελιών με την ταυτόχρονη αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν ανακοινωθεί. Με την κίνηση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κρατήσει στο μανίκι του το χαρτί του ανασχηματισμού και παράλληλα έχει βάλει τους υπουργούς στην πρίζα, αφού ουδείς γνωρίζει ποτέ ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να τραβήξει αυτό το χαρτί.

Ανασχηματισμός κυβέρνηση 2020: Η κυβερνητική πορεία τους επόμενους μήνες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε και τον τόνο της πορεία της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες, αφού η αναβάθμιση των κύριων Σκυλακάκη και Παπαθαναση σηματοδοτεί την πλήρη αξιόπιστη του πακέτου στήριξης, αλλά και των επενδύσεων που θα έρθουν στη χώρα μας. Η κίνηση Μητσοτάκη περιόρισε στο ελάχιστο και τις εσωκομματικές γκρίνιες, αφού κανείς από τους γαλάζιους βουλευτές δεν είδε κάποιον από τους συναδέλφους του να υπουργοποιείται. Επομένως το κυβερνητικό σχήμα πήρε ολιγόμηνη παράταση και όχι μονιμότητα . Οι υπουργοί με αυτή την κίνηση του πρωθυπουργού γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσουν ένα μέρος του χαρτοφυλακίου τους και οι βουλευτές επίσης γνωρίζουν ότι ανάλογα με την πορεία τους μπορούν να διεκδικήσουν ένα υπουργικό χαρτοφυλάκιο.

Δείτε ακόμη

Μητσοτάκης: “Να ενεργοποιήσουμε το εθνικό μας εμβόλιο, το φιλότιμό μας”
Πέτσας για κορονοϊό: Σε ποια περίπτωση θα ληφθούν πιο σκληρά μέτρα (vid)
Ένα δώρο με νόημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (pic)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις