Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Στο “κόκκινο” Αθήνα και Θεσσαλονίκη
ΞΑΝΑ ΤΡΙΨΗΦΙΟΣ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Στο “κόκκινο” Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Τα νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στη χώρα είναι 124, συνολικά ανέρχονται σε 4.973 από την αρχή της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη 5 Αυγούστου.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Στα 124 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα περισσότερα να εντοπίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Το ένα τρίτο περίπου των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού συνδέεται με προσδιορισμένες εστίες προηγούμενων ημερών, καθώς πολλά συνδέονται με τους γάμους που έχουν μετατραπεί σε εστίες του ιού. Παράλληλα, 6 από τα κρούσματα αφορούν τους γιατρούς από τη Λάρισα.

Ο χάρτης του κορωνοϊού

Δεκαπέντε (15) κρούσματα  κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, εννέα (9) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.

Είκοσι δύο (22) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
είκοσι δύο (22) στη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων 4 αφορούν ενδονοσοκομειακή συρροή στην ουρολογική κλινική του ΓΝΘ «Γεννηματάς», δύο συνδέονται με το κρούσμα στην Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, ένα συνδέεται με τον γάμο στους Αμπελοκήπους και άλλα 6 αναφέρουν ενδοοικογενειακή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ενα (1) στην Αρκαδία.

Ενα (1) στη Δράμα.

Δύο (2) στη Ρόδο, συνδεόμενα με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Δεκαοκτώ (18) στον Εβρο, όλα συνδεόμενα με τον γάμο της Αλεξανδρούπολης.

Δύο (2) στην Ημαθία.

Οκτώ (8) στην Καβάλα, συνδεόμενα με το cluster στην κρεατοβιομηχανία Vikre.

Οκτώ (8) στη Λάρισα, από τα οποία τα έξι αφορούν σε γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική, και ένα είναι στενή επαφή τους.

Εξι (6) στη Μαγνησία, από τα οποία τα τέσσερα συνδέονται με το cluster του στρατοπέδου του Στεφανοβικείου στον Βόλο και το ένα συνδέεται με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

Ενα (1) στην Πιερία.

Ενα (1) στην Καστοριά.

Ενα (1) στην Κέρκυρα.

Δύο (2) στην Κοζάνη.

Ενα (1) στις Κυκλάδες.

Ενα (1) στην Πέλλα.

Δύο (2) στη Χαλκιδική.

Ενα (1) στα Χανιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις