Σρι Λάνκα: Απόδραση από τη φυλακή για γάτα «βαποράκι»

ΚΟΣΜΟΣ

Σρι Λάνκα: Απόδραση από τη φυλακή για γάτα «βαποράκι»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Σρι Λάνκα: Η γάτα είχε «συλληφθεί» την προηγούμενη εβδομάδα και πάνω της είχαν βρεθεί δύο γραμμάρια ηρωίνης.

04.08.2020 | 13:22

Σρι Λάνκα: Την περασμένη εβδομάδα οι φρουροί μιας φυλακής της Σρι Λάνκα προχώρησαν σε μια απίστευτη σύλληψη. Συγκεκριμένα, συνέλαβαν μια γάτα, αποστολή της οποίας ήταν να περνά λαθραία ναρκωτικά και κάρτες κινητής τηλεφωνίας SIM σε κρατούμενους. Μετά από αρκετά επιτυχημένα δρομολόγια, ωστόσο, φαίνεται πως τα πέρα-δώθε της γάτας δεν πέρασαν απαρατήρητα, οπότε και συνελήφθη. Έτσι κρατήθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα υψίστης ασφαλείας Γουελικάντα της Σρι Λάνκα έως ότου άδραξε την ευκαιρία και έγινε καπνός.

Πάνω στη γάτα βρέθηκαν δύο γραμμάρια ηρωίνης, ενώ στο κολλάρο της είχαν ενσωματωθεί με περίτεχνο τρόπο δύο κάρτες SIM και μια μικρο-κάρτα μνήμης. Οι υποψίες της αστυνομίας γύρω από τη γάτα και τις διασυνδέσεις της με τον υπόκοσμο εστιάζονται σε μέλη του ναρκο-καρτέλ, το οποίο έχει παράδοση στη χρήση ασυνήθιστων ειδών της τοπικής πανίδας για «βαποράκια». Πριν από τη γάτα-φυγά, είχε προσληφθεί για παρόμοια καθήκοντα ένας αετός. Γενικότερα, εικάζεται ότι τα ζώα μετέφεραν ναρκωτικά και άλλα χρειώδη στους φυλακισμένους κακοποιούς κατ’ εντολήν ενός από τα μεγάλα αφεντικά του οργανωμένου εγκλήματος στη Σρι Λάνκα, του -νεκρού πλέον- Ανγκόντα Λόκα.

Σρι Λάνκα: Δεν… καταζητείται

Η απόδραση της γάτας από τη φυλακή Γουελικάντα δεν ήταν προσχεδιασμένη. Το μικρό ζώο ξέφυγε από τους φρουρούς τη στιγμή που εκείνοι της πήγαιναν το μεσημεριανό της γεύμα. Είχε εντοπίσει μια τρύπα στην περίφραξη και, με τη χαρακτηριστική ευλυγισία του είδους της, η γάτα ξέφυγε από τους διώκτες της. Εκ μέρους των αρχών της Σρι Λάνκα ανακοινώθηκε ότι το ζωντανό δεν έχει επικηρυχθεί και δεν καταζητείται.

Δείτε ακόμη

Κρούσματα κορονοϊού στην εταιρεία που διεξάγει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στην Κύπρο
Έτοιμη να βγει στην αντεπίθεση η Κίνα κόντρα στην Αμερική
Covid: Δέκα φορές υψηλότερη η θνησιμότητα στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version