Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιταλία κορονοϊός έρευνα: 1,5 εκατομμύριο τα πραγματικά κρούσματα
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία κορονοϊός έρευνα: 1,5 εκατομμύριο τα πραγματικά κρούσματα

Ιταλία κορονοϊός έρευνα: 1,5 εκατομμύριο τα πραγματικά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, βάσει έρευνας του υπ. Υγείας της Ιταλίας.

Ιταλία κορονοϊός έρευνα: Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα έρευνας επί των πολιτών που ανέπτυξαν αντισώματα στον covid -19 (η οποία συντονίσθηκε από το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας) Ιταλοί επιστήμονες θεωρούν ότι στην πραγματικότητα τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα έως τώρα είναι ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες. Έξι φορές περισσότερα, δηλαδή, απ΄οσα είχαν διαγνωσθεί έως τώρα. Το συμπέρασμα αυτό εξήχθη από το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας, η οποία αποκαλύπτει ότι το 2,5% του στατιστικού δείγματος ανέπτυξε αντισώματα στον ιό.

Εκτός από τον συντονισμό του υπουργείου υγείας της Ρώμης, καθοριστική ήταν και η συμμετοχή στην επιδημιολογική αυτή έρευνα του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής και του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος συγκέντρωσε τον αναγκαίο δείγμα εθελοντών. Οι κάτοικοι της Λομβαρδίας αποτελούν το 51% των Ιταλών που προέκυψαν θετικοί στον κορονοϊό, ενώ μόλις το 0,3% των Σικελών μολύνθηκε από την ασθένεια. “Μπορούμε να πούμε ότι ξεπεράσαμε τη δυσκολότερη φάση της επιδημίας, αλλά δεν μπήκαμε ακόμη σε απάνεμο λιμάνι. Χρειάζεται προσοχή”, τόνισε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, σχολιάζοντας την έρευνα αυτή.

“Ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει”

Πρόσφατα ο Σέρτζιο Ματαρέλα αναφέρθηκε και στην πανδημία του κορονοϊού τονίζοντας ότι “ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει, διότι υπάρχουν ακόμη θύματα και μολύνσεις”. Παράλληλα, ο Ιταλός πρόεδρος υπογράμμισε ότι “η προσοχή αποτελεί μια πρέπουσα και πολύτιμη υπενθύμιση” διότι “υπάρχει η τάση να ξεχνάμε τις τραυματικές εμπειρίες”. “Ίσως δεν μπορούσε να προβλέψει κανείς ότι στη χώρα μας αυτό θα συνέβαινε τόσο γρήγορα, τη στιγμή που συνεχίζουν να πεθαίνουν άνθρωποι, εξαιτίας του κορονοϊού”, δήλωσε ο Ματαρέλα ο οποίος υπενθύμισε ότι “πριν από ακριβώς τέσσερις μήνες, μέσα σε μια ημέρα έχασαν τη ζωή τους οκτακόσιοι Ιταλοί πολίτες”.

Δείτε ακόμη

Με το πέος… στο χέρι – Η απίστευτη ιστορία ενός Βρετανού
Γάτα «βαποράκι» την… έκανε από τη φυλακή
Μοντέλο από την Ουκρανία καταγγέλλει ότι την ξυλοκόπησαν στην Τουρκία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις