Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυβέρνηση: Πολλαπλές θερινές προκλήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Πολλαπλές θερινές προκλήσεις

Κυβέρνηση: Το στοίχημα της επιτυχημένης αντιμετώπισης του κορονοϊού σε υγειονομικό επίπεδο δείχνει να κερδήθηκε μόνο κατά το ήμισυ.

Κυβέρνηση: Με τον Αύγουστο να περπατάει την πρώτη του εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, δείχνει ότι δεν θα μπορέσει να απολαύσει την καλοκαιρινή ραστώνη, αφού οι προκλήσεις και τα εμπόδια συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Το στοίχημα της επιτυχημένης αντιμετώπισης του κορονοϊού σε υγειονομικό επίπεδο δείχνει να κερδήθηκε μόνο κατά το ήμισυ καθώς, κατά πολλούς το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι προ των πυλών.

Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, η κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει δυσάρεστες αποφάσεις  τόσο για τους πολίτες όσο και για την οικονομία. Ενδεχόμενο  νέο lockdown δεν εξετάζεται, ωστόσο ο μηδενικός τζίρος σε τουρισμό και εστίαση θα χρειαστεί επιπλέον μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Το γεγονός αυτό δημιουργεί αυτόματα απώλεια εσόδων για το κράτος και επιπλέον δαπάνες που δεν είχαν προϋπολογιστεί. Και ερχόμαστε στο δεύτερο μεγάλο αγκάθι που καλείτε να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν είναι άλλο από τις προαναγγελθείσες φοροελαφρύνσεις που αναμένονταν να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός  στη ΔΕΘ.

Κυβέρνηση: Φοροελαφρύνσεις και ελληνοτουρκικά

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φοροελαφρύνσεις που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός  στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι στοχευμένες και πολύ μικρότερης έκτασης από αυτές που ίσως κάποιοι να ανέμεναν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ένα πακέτο τέτοιων εξαγγελιών προσαρμοσμένο αμιγώς σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που επλήγησαν και συνεχίζουν να πλήττονται από την πανδημία. Τρίτο άλλο το ίδιο σημαντικό με τα αλλά δυο  είναι η ελληνοτουρκικές σχέσεις και η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Και μπορεί η ελληνική διπλωματία  σε συνδυασμό με την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων να απέτρεψαν τις βλέψεις του Ερντογάν για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο τούρκος πρόεδρος θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για να σύρει την χώρα μας σε ένα τραπέζι διαλόγου με τους δικούς του όρους.

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε με την αντιμετώπιση και των δυο κρίσεων Έβρου και Αιγαίου να καταστήσει σαφές στους ευρωπαίους ότι η Ελλάδα είναι ο μοναδικός σταθερός πυλώνας στη περιοχή και να αποκαλύψει τον ρόλο του Ερντογάν απέναντι στους Ευρωπαίους. Η εργαλειοποίηση του προσφυγικού μεταναστευτικού αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση του Έβρου, όπως και η ασέβεια του Τούρκου προέδρου απέναντι στους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Με τα μέτωπα αυτά ανοιχτά το μόνο που δεν μπορεί να σκέφτεται ο Πρωθυπουργός  και τα μέλη  του υπουργικού συμβουλίου είναι χαλάρωση και διακοπές.

Δείτε ακόμη

Μάσκες και στα καταστρώματα των πλοίων μέχρι 18 Αυγούστου
Ο διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να είναι εφ’ όλης της ύλης
Kλείνουν έως το 2022 όλες οι χωματερές σε Κυκλάδες – Δωδεκάνησα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις