Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νικολάου – Ντοκουμέντο: Επιμένει ο Βαξεβάνης παρά τις αντιδράσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Νικολάου – Ντοκουμέντο: Επιμένει ο Βαξεβάνης παρά τις αντιδράσεις

Νικολάου - Ντοκουμέντο: "Σεξιστικό" και "χυδαίο" για πολλούς το σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Documento για τη Σοφία Νικολάου.

Νικολάου – Ντοκουμέντο: Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε πολιτικό επίπεδο το “σεξιστικό” και “χυδαίο” όπως έχει χαρακτηριστεί από την πλειοψηφία των σχολιαστών, σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Documento για την Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. Στο επίμαχο σκίτσο της εφημερίδας, εμφανίζεται η κ. Νικολάου κρατώντας γκλοπ και φορώντας μαγιό και καπέλο με λογότυπα του ευρώ, ενώ δίπλα της βρίσκεται μια τσάντα γεμάτη χαρτονομίσματα.

Η κ. Νικολάου δεν άργησε να απαντήσει, κατηγορώντας τον εκδότη της εφημερίδας και δημοσιογράφο, Κώστα Βαξεβάνη, για σεξισμό και μισογυνισμό με αφορμή το σκίτσο που προκάλεσε την οργή της. “Σήμερα μάθαμε την άποψη του κυρίου Βαξεβάνη για τις γυναίκες που κατέχουν θέσεις ευθύνης: μισογύνης, σεξιστής και φαλλοκράτης. Και δεν χρειάζεται να πω για τα υπονοούμενα και τα ψέματα. Αν αυτός είναι ο τρόπος σας για να ασκήσετε κριτική, σας την επιστρέφω. Να σας χαιρόμαστε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βαξεβάνης: Άλλο αντιαισθητικο άλλο σεξιστικό

Ο Κώστας Βαξεβάνης, με σειρά δικών του αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, υπεραμύνθηκε της επιλογής του να δημοσιευτεί στην εφημερίδα Documento το συγκεκριμένο σκίτσο, αναφέροντας σε απάντησή του στο σχόλιο της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής ότι “και λίγα μας λέτε κυρία Νικολάου μου. Εδώ σας χαλάσαμε τις τζάμπα διακοπές με την… φρουρά”.

Μάλιστα σε απαντήσεις του σε σχόλια κάτω από την ανάρτησή του, ο Κώστας Βαξεβάνης προκάλεσε την οργή χρηστών του Twitter, όταν σε σχόλιο που ανέφερε πως το σκίτσο είναι “χυδαίο και αντιαισθητικο” εκείνος απάντησε χαρακτηριστικά “άλλο αντιαισθητικο άλλο σεξιστικό”!

Παράλληλα, ανέφερε ότι ” σεξισμός σημαίνει διαχωρισμός και διακρίσεις με βάση το φύλο. Εδώ έχουμε απεικόνιση στιγμής διακοπών”, αναρωτώμενος στο τέλος “Πού είναι ο σεξισμος”;

Αντιδράσεις και από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το σκίτσο ξεσήκωσε “θύελλα” αντιδράσεων που προέρχονται ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την πρώην βουλευτή και μέλος της ΚΕ του κόμματος Αννέτα Καββαδία να τάσσεται ευθέως κατά της σεξιστικής, όπως την χαρακτήρισε, επίθεσης της εφημερίδας.

“Η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σ.Νικολάου,έχει δώσει δείγματα γραφής.Στην υπόθεση Δημάκη,στις φημολογούμενες διακοπές της με δημόσιο χρήμα,στις απευθείας αναθέσεις ημετέρων. Το να την χτυπάς όμως ως γυναίκα–αναπαριστώντας την σε σκίτσο με μαγιό-είναι χυδαίο,σεξιστικό, απαράδεκτo”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της ενώ προσθέτει σε νέο σχόλιο πως θεωρεί σεξιστικό το σκίτσο διότι “η εφημερίδα επιλέγει να τη χτυπήσει στη γυναικεία της υπόσταση”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις