Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λιβαδειά κρούσματα: Πέντε θετικοί, ανάμεσά τους και βρέφος
ΕΛΛΑΔΑ

Λιβαδειά κρούσματα: Πέντε θετικοί, ανάμεσά τους και βρέφος

Λιβαδειά κρούσματα: Πέντε άτομα θετικά στον κορονοϊό στη Λιβαδειά. Ανάμεσά τους ένα βρέφος και οι γονείς του. Σε καραντίνα η μαιευτική κλινική του νοσοκομείου.

Λιβαδειά κρούσματα: Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ, ένα ανδρόγυνο από τη Δαύλεια της Λιβαδειάς Βοιωτίας, το βρέφος τους, καθώς και άλλα δύο άτομα από την περιοχή. Η σύζυγος, η οποία κατοικεί στην Αθήνα, θα γεννούσε στο Γ.Ν. Λιβαδειάς. Πληροφορίες αναφέρουν πως η μητέρα της 20χρονης, είχε βρεθεί προ ολίγων ημερών, θετική στον κορονοϊό, κατά τη διάρκεια εξέτασης που έγινε στο Γ.Ν. Λιβαδειάς.

Το radiothiva.gr αναφέρει ότι την Παρασκευή το ανδρόγυνο μεταφέρθηκε στην Αθήνα, ενώ το βρέφος τους βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων. Το οικογενειακό περιβάλλον του ζευγαριού έχει τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και της Πολιτικής Προστασίας.  Ο δήμος Λεβαδέων ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προχώρησε σε ένα νέο κύκλο απολυμάνσεων σε κοινοτικούς χώρους και ιερούς ναούς και αναμένει την εξέλιξη του φαινομένου μετά την ολοκλήρωση της ιχνηλάτισης των κρουσμάτων και την απομόνωση των οικείων τους.

Όπως αναφέρει το tvstar.gr, σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτιση του 5ου κρούσματος σε μέλος του υγειονομικού προσωπικού της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου της Λιβαδειάς η οποία θα παραμείνει κλειστή μέχρι στις 6 Αυγούστου με το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής να βρίσκεται σε καραντίνα.

4587 τα κρούσματα

Σημειώνεται ότι το Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέα “έκρηξη” στα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα που εκτοξεύτηκαν στα 110. Συνολικά ανέρχονται σε 4587 από την αρχή της πανδημίας. Από αυτά τα 110 κρούσματα, μόλις τα 9 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ήδη μεγάλη διασπορά του ιού στην Ελλάδα. Ήδη σήμερα έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκαν 24 κρούσματα σε εργοστάσιο στην Καβάλα, αλλά και άλλα τόσα περίπου μετά από γάμο στη Θεσσαλονίκη. Οι νεκροί παραμένουν στους 206, ενώ δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς αυξήθηκαν στους 10.

Δείτε ακόμη

Ο “χάρτης” των 110 κρουσμάτων – Οι “κόκκινες” περιοχές
10 τα κρούσματα από τον γάμο στη Θεσσαλονίκη -Στο «Ιπποκράτειο» οι καλεσμένοι για τεστ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις