Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ TikTok: Νέα εντυπωσιακή εξαγγελία
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ TikTok: Νέα εντυπωσιακή εξαγγελία

Τραμπ TikTok: Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε) ότι θα απαγορεύσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις ΗΠΑ, λόγω της κινεζικής του προέλευσης.

Τραμπ TikTok: Τον τελευταίο καιρό ο Αμερικανός πρόεδρος δεν προλαβαίνει να… «πυροβολεί» το κοινό με εντυπωσιακές δηλώσεις και εξαγγελίες. Αργά χθες το βράδυ (τοπική ώρα) ανακοίνωσε ότι  θα απαγορεύσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις ΗΠΑ, για το οποίο η Ουάσιγκτον έχει υποψίες ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών. «Σε ό,τι αφορά το TikTok, το απαγορεύουμε στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους. Το TikTok ανήκει στον κινεζικό όμιλο ByteDance. Έχει σχεδόν 1 δισεκ. χρήστες σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των νέων.

Είχε προηγηθεί η ακόμη πιο εντυπωσιακή δήλωσή του ότι ίσως επιδιώξει αναβολή των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, για να υπαναχωρήσει λίγο αργότερο υπό την πίεση των αντιδράσεων. Χθες το βράδυ διαβεβαίωσε ότι δεν θέλει κάτι τέτοιο, όμως ανησυχεί για τα προβλήματα που κατ’ αυτόν θα προκαλέσουν τα εκατομμύρια των ψήφων, οι οποίες θα σταλούν ταχυδρομικά.

«Θέλω να γίνουν εκλογές, αλλά…»

«Θέλω να γίνουν εκλογές και να έχουμε αποτέλεσμα, πολύ, πολύ περισσότερο από εσάς», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο. «Δεν θέλω αναβολή. Θέλω να γίνουν εκλογές. Όμως δεν θέλω να αναγκαστούμε να περιμένουμε τρεις μήνες και μετά να μάθουμε ότι λείπουν ψηφοδέλτια και ότι οι εκλογές δεν σημαίνουν τίποτα».

Ο Τραμπ επικαλέστηκε δημοσιεύματα στον Τύπο, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος, για τα προβλήματα που θα μπορούσε να προκαλέσει η καθυστερημένη έλευση επιστολικών ψήφων και υποστήριξε πως θα χρειάζονταν εβδομάδες, μήνες, αν όχι «χρόνια», για να ξεδιαλύνει η κατάσταση. «Θέλω να δω αλλαγή της ημερομηνίας (των εκλογών); Όχι. Αλλά δεν θέλω να έχουμε νοθευμένες εκλογές», επέμεινε. Αυτό που φάνηκε να εισηγείται νωρίτερα χθες μέσω Twitter ο ένοικος του Λευκού Οίκου αποκρούστηκε αμέσως από στελέχη της αντιπολίτευσης, των Δημοκρατικών, αλλά και του κυβερνώντος κόμματος, των Ρεπουμπλικάνων.

Δείτε ακόμη

Υποχρεωτική μάσκα στην Κύπρο – Πρόστιμο 300 ευρώ στους παραβάτες
Χτύπημα Γερμανίας σε Ισπανία – Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν στην χώρα
Κορωνοϊός: Φτάνουν τους 674.000 οι νεκροί παγκοσμίως – Πάνω από 17.352.910 τα κρούσματα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις