Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γάμος Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Επιδημιολογική “βόμβα” το γλέντι – Τι λέει ο γαμπρός
ΕΛΛΑΔΑ

Γάμος Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Επιδημιολογική “βόμβα” το γλέντι – Τι λέει ο γαμπρός

Γάμος Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Ο γαμπρός μίλησε για τον γάμο που εξελίσσεται σε "βόμβα" διασποράς κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Γάμος Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Σε επιδημιολογική βόμβα φαίνεται πως εξελίσσεται ο γάμος και το γαμήλιο γλέντι που έγινε στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο, αφού μέχρι τώρα 16 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό. Ανάμεσά τους είναι ο γαμπρός, η νύφη, ο dj του γαμήλιου γλεντιού, αλλά και μια καλεσμένη και ο σύζυγός της. Αρνητικές στο τεστ βγήκαν η αδερφή και η μητέρα του γαμπρού. Ο γαμπρός και η μία καλεσμένη πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου και νοσηλεύτηκαν. Στον γάμο παρευρέθηκαν 150 καλεσμένοι, ενώ περίπου 100 άτομα έχουν δώσει δείγμα, καθώς είχαν ύποπτα συμπτώματα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Να σημειωθεί ότι ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης ανέφεραν ότι οι καλεσμένοι ήταν περίπου 300, κάτι τέτοιο όμως διαψεύδεται τόσο από τον γαμπρό όσο και από τον ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης.

Ο γαμπρός μίλησε στον ΣΚΑΪ για το τι συνέβη. Την Τρίτη άρχισε να νιώθει μια αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Την επόμενη μέρα έλαβε μηνύματα και από κάποιους καλεσμένους που είχαν επίσης ύποπτα συμπτώματα. Πήγαν στο νοσοκομείο όπου υπεβλήθησαν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί. “Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί αλλάξανε βάρδια λίγο με τρομάξανε είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν ‘είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου. Εκεί λίγο φοβήθηκα”, ανέφερε αρχικά Για το γάμο είπε: “Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε το γάμο;”.

Όσον αφορά το ποιος μπορεί να ήταν η “πηγή” του ιού ο γαμπρός είπε: “Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος”. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, πολλοί από τους καλεσμένους του γάμου έχουν επισκεφθεί ιδιωτικά εργαστήρια προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ Covid-19.

Το χρονικό του κορονο-γάμου

Ο γάμος, με καλεσμένους, μάλιστα, από τη Γερμανία, έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους. Μετά το πέρας της τελετής, οι καλεσμένοι μετέβησαν σε κτήμα δεξιώσεων που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης. Παρότι το γλέντι είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, λόγω ψιλόβροχου, μεταφέρθηκε σε εσωτερικό.

Την Τρίτη άρχισαν να εκδηλώνονται τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα πυρετού και αδιαθεσίας στην οικογένεια του γαμπρού, ο οποίος βρέθηκε θετικός. Το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ομάδα ατόμων που είχε παρευρεθεί στον γάμο μετέβη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο οποίο ελέγχθησαν μόνο τα 12 άτομα, 10 από τα οποία βγήκαν θετικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις