Γάμος Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα

ΕΛΛΑΔΑ

Γάμος Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γάμος Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Σε επιδημιολογική βόμβα φαίνεται πως εξελίσσεται ο γάμος και το γαμήλιο γλέντι που έγινε στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο, αφού μέχρι τώρα 16 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό.

01.08.2020 | 17:21

Γάμος Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Αυξάνονται τα θετικά κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα στους καλεσμένους του γάμου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 21 θετικά κρούσματα κορονοϊού καλεσμένων στη γαμήλια τελετή, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται να βγουν κι άλλα αποτελέσματα από τεστ στα οποία έχουν υποβληθεί άλλοι άνθρωποι που παρέστησαν στο μυστήριο και το γλέντι, που έγινε τελικά σε κλειστό χώρο, λόγω των καιρικών συνθηκών. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ, θετικοί στον κορονοϊό είναι η νύφη, ο γαμπρός, η μητέρα του γαμπρού, η αδερφή, ο πατέρας, η σύζυγος του πατέρα, αλλά και ο DJ της δεξίωσης.

Ο γαμπρός δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, πως άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία την Τρίτη, τρεις ημέρες μετά τον γάμο. Την επομένη, όπως είπε, έλαβε μηνύματα και από καλεσμένους που είχαν επίσης ύποπτα συμπτώματα. Αμέσως απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί. Συνολικά 16 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. «Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν -γιατί αλλάξανε βάρδια- λίγο με τρόμαξαν, είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν “είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου”. Εκεί λίγο φοβήθηκα», ανέφερε ο γαμπρός, ο οποίος υποστήριξε ότι τηρήθηκαν οι σχετικές αποστάσεις. «Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε τον γάμο;», ανέφερε για την τελετή και το γλέντι.

Κανένας δεν ήταν άρρωστος, λέει

Στην ερώτηση ποιος μπορεί να ήταν η «πηγή» του ιού, ο γαμπρός είπε: «Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος». Ο γάμος, με καλεσμένους, μάλιστα, από τη Γερμανία, έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους. Μετά το πέρας της τελετής, οι καλεσμένοι μετέβησαν σε κτήμα δεξιώσεων που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης. Παρότι το γλέντι είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, λόγω ψιλόβροχου, μεταφέρθηκε σε εσωτερικό.

Γάμος Θεσσαλονίκη κορονοϊός:  Μεταξύ άλλων θετικός και ο DJ

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, μίλησε για το γάμο, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι το θετικό είναι ότι παραβρέθηκαν κυρίως νέοι άνθρωποι. Όπως είπε, τον ενημέρωσε το ζευγάρι την Τετάρτη ότι υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού και όταν την Πέμπτη διαπίστωσε ότι παρουσιάζει κάποια συμπτώματα, όπως τσούξιμο στα μάτια και λίγη κούραση επισκέφθηκε ιδιωτικό εργαστήριο και έκανε το τεστ για τον κορωνοϊό. Το απόγευμα τον ειδοποίησαν ότι είναι θετικό και του είπαν πως πρέπει να κάτσει στο σπίτι του καραντίνα για 14 ημέρες. Όπως εξήγησε το μόνο σύμπτωμα που παρουσιάζει προς το παρόν είναι δέκατα κάποιες στιγμές μέσα στην ημέρα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αν δεν είχε ενημερωθεί από τον γαμπρό για το κρούσμα κορωνοϊού δεν θα είχε αντιληφθεί ότι τα συμπτώματα που είχε ήταν συμπτώματα κορωνοϊού.

Exit mobile version