Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γάμος Θεσσαλονίκη – κορονοϊός: Επεκτείνονται οι έλεγχοι μετά τα νέα κρούσματα
ΕΛΛΑΔΑ

Γάμος Θεσσαλονίκη – κορονοϊός: Επεκτείνονται οι έλεγχοι μετά τα νέα κρούσματα

Γάμος Θεσσαλονίκη - κορονοϊός: Έλεγχοι για συνωστισμό και σε γάμους και βαφτίσια για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Γάμος Θεσσαλονίκη – κορονοϊός: Ανησυχία έχει προκληθεί στις υγειονομικές αρχές, καθώς -όπως έγινε γνωστό- τουλάχιστον δέκα άτομα που παρευρέθηκαν σε γλέντι γάμου στη Θεσσαλονίκη, διαγνώσθηκαν θετικά στον κορονοϊό, ανάμεσά τους και ο γαμπρός. Ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, μιλώντας στον Realfm, είπε μεταξύ άλλων πως πρόκειται να επεκταθούν οι έλεγχοι για συνωστισμό και σε τελετές όπως οι γάμοι και τα βαφτίσια.

“Έχουμε μια νέα περιοχή κινδύνου, βάζω μέσα τις βαφτίσεις, τους γάμους κτλ, ιδιωτικά γεγονότα ας πούμε, που εκεί θα βάλω και τα πριβέ πάρτι. Λέει κάποιος εγώ άνοιξα το σπίτι μου και κάλεσα 200 φίλους , άλλο αν υποκρύπτεται και εμπορική δραστηριότητα και έχει αντίτιμο. Αλλά έστω ότι δεν υποκρύπτεται και κάνει μεγάλο πάρτι, αν εκεί στους 200 φίλους υπάρχουν τα 10 κρούσματα, όπως καλή ώρα στον γάμο, και είσαι σε ένα νησί και δεν υπάρχει ΜΕΘ για όλους και πεθάνει κάποιος, τι είναι πιο υψηλό αγαθό, το πάρτι τον Αύγουστο ή να μην πεθάνει κάποιος από τους φίλους σου; Οι έλεγχοι θα επεκταθούν, ας προστατέψουν οι ίδιοι τους οικείους και τους συγγενείς τους”, είπε χαρακτηριστικά.

Μπαρ και  beach bar

Σχετικά με τον συνωστισμό σε μπαρ και beach bar και τους ελέγχους, ο κ. Μπίνης ανέφερε ότι “η Εθνική Αρχή Διαφάνειας εμπλέκεται πρώτον γιατί είμαστε οργανωμένοι, έχουμε προγράμματα ελέγχου, ξέρουμε πολύ καλά το αντικείμενο της επιθεώρησης και δεν περισσεύει κανείς. Γ.Γ. Εμπορίου, Αστυνομία, όλοι ύστερα από την εντολή του Πρωθυπουργού έχουμε βάλει τις δυνάμεις μας στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και του ανταγωνισμού. Οι επιχειρηματίες πρώτοι πρέπει να μας φωνάζουν και να επιτηρούν και να διασφαλίζουν ότι όλοι τηρούν τα ίδια μέτρα”.

“Κάθε ημέρα παίρνουμε νέα δεδομένα, μετράμε, βλέπουμε τις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Σήμερα ο κ. Χαρδαλιάς μάς έστειλε άλλες οκτώ περιοχές για να επικεντρώσουμε τους ελέγχους και είμαστε πάνω από τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα και φροντίζουμε προληπτικά να μην υπάρξει μεγάλος ‘λογαριασμός’ για κανέναν Έλληνα. Οι περιοχές αυτές είναι μεγάλοι εμπορικοί προορισμοί, τόσο στη νησιωτική, όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα, το focus είναι εκεί όπου υπάρχει τουρισμός και τουρίστες από τις γειτονικές χώρες, οπότε ρίχνουμε τις δυνάμεις μας εκεί.

Η αποστολή αυτή δεν είναι ούτε τιμωρητική ούτε εισπρακτική. Δεν ψάχνουμε να πάρουμε χρήματα για να κλείσουμε το δημόσιο χρέος ή να πληρώσουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Ψάχνουμε κάποιο μέτρο που θα πείσει τον Έλληνα που νομίζει ότι είναι λίγο πιο καπάτσος από την επιχείρηση ότι μπορεί να ρεφάρει την προηγούμενη περίοδο, ότι μπορεί να κερδίσει το καλοκαίρι, σαφώς αγχωμένος για την επένδυσή του, ότι πρέπει να κοιτάζουμε το κοινό καλό. Ό,τι πρόστιμο επιβάλλεται, βεβαιώνεται, δεν σβήνεται και πηγαίνει με κώδικα στην εφορία. Ό,τι λουκέτο και αναστολή λειτουργίας μπαίνει, επιτηρείται από την ΕΛ.ΑΣ. και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς” σημείωσε κλείνοντας ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Το γλέντι του γάμου στη Θεσσαλονίκη

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το γλέντι του συγκεκριμένου, με περίπου 150 άτομα καλεσμένους, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουλίου, στους Αμπελόκηπους σε ανοιχτό χώρο και συγκεκριμένα σε κτήμα όπου γίνονται συχνά τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Την περασμένη Τρίτη αρκετά άτομα εμφάνισαν υψηλό πυρετό, ενώ την Τετάρτη ένας εκ των καλεσμένων διεγνώσθη θετικός στην Covid-19. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μία ημέρα μετά, την Πέμπτη, περισσότερα από 10 άτομα εμφανίστηκαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου παρουσιάζοντας πυρετό (έως και πάνω από 40) και ύποπτα συμπτώματα.

Ανάμεσα στα άτομα που εντοπίστηκαν θετικά στον κορονοϊό είναι ο 35χρονος γαμπρός και ο dj που είχε αναλάβει τη μουσική στο γλέντι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα είναι στην πλειοψηφία τους άτομα νεαρής ηλικίας, από τα οποία 7 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις