Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα παιδιού πληρωμή Ιουλίου: Πιστώνεται η τρίτη δόση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού πληρωμή Ιουλίου: Πιστώνεται η τρίτη δόση

Επίδομα παιδιού πληρωμή Ιουλίου: Ξεκινούν οι πληρωμές των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ.

Επίδομα παιδιού πληρωμή Ιουλίου: Πολλά επιδόματα καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα Παρασκευή, 31 Ιουλίου. Ωστόσο, όπως συμβαίνει κάθε μήνα, οι πληρωμές θα γίνουν από την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή από σήμερα, Πέμπτη, 30 Ιουλίου, το μεσημέρι. Αναλυτικά τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που θα καταβληθούν για τον μήνα Ιούλιο:

  • Επίδομα παιδιού
  • Επίδομα γέννησης
  • Προνοιακά αναπηρικά και διατροφικό επίδομα,
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)
  • Επίδομα ενοικίου
  • Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων
  • Σύνταξη υπερηλίκων
  • Επίδομα ομογενών
  • «Συνεισφορά δημοσίου του ν. 4605/2019».

Η τρίτη διμηνιαία δόση του 2020

Ειδικότερα, για το επίδομα παιδιού, πρόκειται για την τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 και αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού» θα ενεργοποιηθεί και πάλι για να υποβληθούν νέες αιτήσεις. Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα τα οποία έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση. Για το επίδομα γέννησης θα πληρωθούν οι δικαιούχοι των οποίων η αίτηση εγκρίθηκε μέχρι 30 Ιουνίου καθώς και αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν αργότερα, λόγω διασταυρώσεων.

Για το επίδομα ενοικίου θα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι ότι οι αιτήσεις οι οποίες συμπληρώνουν το 6μηνο ισχύος τους δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, αν εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Εάν υπάρχουν αλλαγές στα στοιχεία της αίτησης σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται σε αυτήν, οι δικαιούχοι μπορούν αποκλειστικά εντός του 6ου μήνα ισχύος της αίτησης να την ανακαλέσουν και να υποβάλουν νέα.

Δείτε ακόμη

Τέσσερις παρεμβάσεις σε μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ, συμβάσεις
Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για μακροχρόνια άνεργους από τον ΟΑΕΔ
ΔΕΗ: 89 προσλήψεις σε 24 περιοχές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις