Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλοκαίρι Ελλάδα – κορονοϊός: Νέο “καμπανάκι” από τον Εξαδάκτυλο για τον Αύγουστο
ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Καλοκαίρι Ελλάδα – κορονοϊός: Νέο “καμπανάκι” από τον Εξαδάκτυλο για τον Αύγουστο

Καλοκαίρι Ελλάδα - κορονοϊός: Καμπανάκι κινδύνου για τον κορονοϊό από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάχτυλο.

Καλοκαίρι Ελλάδα – κορονοϊός:  Απαισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Όπως είπε χαρακτηριστικά “είμαστε πολύ κοντά στο να μην τα καταφέρουμε καλά το καλοκαίρι”. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open διαπίστωσε ότι οι πολίτες δεν ακολούθησαν τη σύσταση των γιατρών για χρήση της μάσκας, ενώ παράλληλα χτύπησε “καμπανάκι” για τη χρήση τόσο της μάσκας με φίλτρο όσο και της μάσκας σε μορφή “ασπίδας”. “Έπρεπε να έρθουν τα πρόστιμα για να πειστεί ο κόσμος” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο OPEN TV και πρόσθεσε: “Δεν καταφέραμε ποτέ να πείσουμε τον κόσμο για τη χρήση της μάσκας. Δεν μπορούσαμε πέραν της σύστασης να επιβάλλουμε ως γιατροί τη χρήση της. Το ίδιο ισχύει και για τις θεραπείες και για τις επεμβάσεις. Ο γιατρός συστήνει κι ο ασθενής επιλέγει”.

Ο κ. Εξαδάκτυλος πρόσθεσε ακόμη ότι “δεν είπαμε ποτέ να μην χρησιμοποιείται η μάσκα στις εκκλησίες” και προανήγγειλε ουσιαστικά ότι θα έρθει το μέτρο και για τους ιερούς ναούς. Έκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου για τις μάσκες με φίλτρο, “καθώς προστατεύουν αυτόν που την φορά, όχι όμως και τους γύρω του, καθώς αν έχει τον ιό, τον διασπείρει”. Ο κ. Εξαδάχτυλος κατέστησε σαφές πως οι ασπίδες δεν αντικαθιστούν τις μάσκες και δεν παρέχουν ασφάλεια. “Οι κάθετες για παράδειγμα βοηθούν στην περίπτωση που κάποιος που εργάζεται σε μια κουζίνα ταχυφαγείου. Οι άλλες που στηρίζονται στο πηγούνι είναι… διακοσμητικές”. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ υπογράμμισε ακόμη ότι “τα σχολεία θα ανοίξουν με κανόνες”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις