Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έρχεται καύσωνας: Ο Καλλιάνος προειδοποιεί από… τη Βουλή
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται καύσωνας: Ο Καλλιάνος προειδοποιεί από… τη Βουλή

Έρχεται καύσωνας: "Έρχεται καύσωνας. Να ειμαστε πολύ προσεκτικοί με τις πυρκαγιές ", είπε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Έρχεται καύσωνας: Με καύσωνα μας αποχαιρετά ο φετινός Ιούλιος, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται η θερμοκρασία να αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σήμερα, Τρίτη 28 Ιουλίου, παρατηρείται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με λίγες μόνο νεφώσεις.

“Θα χρησιμοποιήσω την ιδιότητα του μετεωρολόγου και να σας ενημερώσω και να σας παρακαλέσω να με προσέξετε γιατί έρχονται δύσκολες μέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, έρχεται ένας καύσωνας, ο οποίος θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας”. Αυτό είπε σήμερα, μεταξύ άλλων, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.

“Να ενημερώσετε κι εσείς στις περιοχές σας τους αρμόδιους φορείς ότι έρχεται καύσωνας ισχυρός, αλλά και αέρας πολύ δυνατός 7-8 μποφόρ. Θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί με τις πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα. Με ακούνε όσοι πρέπει να με ακούσουν, σας ενημερώνω να ξέρετε ότι μας περιμένουν τρεις δύσκολες μέρες Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Από την Κυριακή και μετά πέφτει η θερμοκρασία και έρχονται και βροχές”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος.

Πού θα φτάσει ο υδράργυρος τους 40 βαθμούς Κελσίου

Oι πολύ θερμές αέριες μάζες από τη Δυτική Μεσόγειο κινούνται προς την Κεντρική Ευρώπη, και προς το τέλος της εβδομάδας θα επηρεάσουν και τη χώρα μας, με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τοπικά τους 40°C. Αντίθετα στη Βορειοδυτική Ευρώπη, ψυχρές αέριες μάζες κινούνται γρήγορα ανατολικά και θα οδηγήσουν σε έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουλίου.

Παράλληλα, το μελτέμι στο Αιγαίο θα συνεχίσει να πνέει ισχυρό τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ στις Ανατολικές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο από την Πέμπτη 30 Ιουλίου έως και το Σάββατο 1 Αυγούστου, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε κάποια σημεία τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή αυτές τις ημέρες, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα, καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς. Σημειώνεται ότι κορύφωση του καύσωνα θα έχουμε την Πέμπτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις