Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αιγαίο τώρα: Αποσύρεται το Oruc Reis
ΠΕΤΣΑΣ: "ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΑΥΛΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ"

Αιγαίο τώρα: Αποσύρεται το Oruc Reis

Αιγαίο τώρα: Την αναβολή των ερευνών στην ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Αιγαίο τώρα: «Παγώνουν» οι έρευνες στο Αιγαίο, σύμφωνα  με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραΐμ Καλίν. Ο Ιμπραΐμ Καλίν, προανήγγειλε την αναστολή των σεισμογραφικών ερευνών στις «αμφιλεγόμενες περιοχές» του Αιγαίου. «Όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν στις δικές τους υφαλοκρηπίδες, ενώ για τις αμφιλεγόμενες περιοχές θα πρέπει να γίνουν κοινές έρευνες. Ας είμαστε εποικοδομητικοί. Μπορούμε να περιμένουμε για λίγο» δήλωσε, χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNN Turk.

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι σημαντικός γείτονας. Ας λύσουμε τα διμερή ζητήματα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η ιδιότητα μέλους της Ε.Ε. ως στοιχείο πίεσης». Όπως μετέδωσε πριν από λίγο η Daily Sabah, ο Καλίν δήλωσε στο CnnTurk: «Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: “Ας ακολουθήσουμε μια εποικοδομητική προσέγγιση και ας τις  σταματήσουμε για λίγο (σ.σ. τις έρευνες)” . Όπως μάλιστα μεταδόθηκε η αναστολή των ερευνών θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα. Ο Καλίν είπε ακόμα ότι η δημιουργική παρέμβαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ οδήγησε σε αυτές τις εξελίξεις.

Πέτσας: «Επιθυμούμε να έχουμε διάλογο με την Τουρκία»

Όπως είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στο ΣΚΑΪ, λεπτά μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Τούρκου Προέδρου, η ενέργεια αυτή είναι θετική γιατί δείχνει ότι μια παράνομη τουρκική navtex αποσύρεται. «Επιθυμούμε να έχουμε διάλογο και να συζητήσουμε το θέμα των θαλασσίων ζωνών. Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί και είχαν γίνει διερευνητικές επαφές που διεκόπησαν το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας». Σε ότι αφορά στην τριμερή στο Βερολίνο ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της κυρίας Μέρκελ. «Το πλαίσιο των συζητήσεων που μπορεί να υπάρξει είναι από τις διερευνητικές επαφές όταν διεκόπησαν και αυτό δεν μπορεί να γίνει υπό το καθεστώς απειλών», προσέθεσε ο Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ωστόσο ότι: «Ζητήματα όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο, οι τουρκικές προκλήσεις και η Αγιά Σοφιά δημιουργούν προβλήματα, χάσματα ψυχικά μεταξύ των χριστιανών».

Δείτε ακόμη

Πτώση άνδρα στις γραμμές του Ηλεκτρικού στο Θησείο

Τροχαίο στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης: 2 οι νεκροί, πατέρας και κόρη

Καθηγητής Φαρμακολογίας: Όπως πάμε, σε λίγο καιρό θα έχουμε εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις