Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καστελόριζο – Μητσοτάκης: Καθησυχαστικός ο πρωθυπουργός για τις διακοπές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καστελόριζο – Μητσοτάκης: Καθησυχαστικός ο πρωθυπουργός για τις διακοπές

Καστελόριζο - Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός απαντώντας για τα ελληνοτουρκικά προέτρεψε τους δημοσιογράφους να επισκεφτούν το Καστελόριζο για διακοπές.

Καστελόριζο – Μητσοτάκης: Ευδιάθετος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, καθώς είχε σύντομη συνομιλία με τους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πλησιάζοντας τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, τον ρώτησαν εάν θα μπορέσουν να πάνε φέτος διακοπές λόγω των τελευταίων εξελίξεων με την ελληνοτουρκική κρίση. “Βεβαίως να πάτε διακοπές. Ακόμα και στο Καστελόριζο”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Κι εγώ θα πάω. Στις 6 Αυγούστου θα είμαι στη Χάλκη για τα εγκαίνια του κέντρου υγείας”.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις στο γραφείο του στη Βουλή με τους τρεις από τους πέντε πολιτικούς αρχηγούς. Αρχικά είδε τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα, εν συνεχεία την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά και τέλος, αργά το απόγευμα, τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και ζήτησε τις προτάσεις τους. Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, ο γόνιμος διάλογος και η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων αποτελούν σταθερή επιδίωξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Το κλίμα αυτό, παρά τις επιμέρους διαφορές, αποτυπώθηκε και στις ουσιαστικές συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια των συναντήσεων.

Αύριο η συνάντηση με Κουτσούμπα και Βαρουφάκη

O πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις συναντήσεις του αύριο το πρωί στις 9:30 με τον γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, οποία επρόκειτο να γίνει σήμερα, Πέμπτη στις 19:30 αλλά αναβλήθηκε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του πρωθυπουργού – συνομιλίες με ξένους ηγέτες για την κρίση Ελλάδας – Τουρκίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις