Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά στις Κεχριές: Ελικόπτερο “έλουσε” καμεραμάν
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στις Κεχριές: Ελικόπτερο “έλουσε” καμεραμάν

Φωτιά στις Κεχριές: Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα.

Φωτιά στις Κεχριές: Ένα ατυχές, αλλά ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς περιστατικό, έζησε ο καμεραμάν ενός τοπικού μέσου κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς στις Κεχριές, στην Κορινθία. Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, την ώρα που ο φωτορεπόρτερ του Hlektra.gr μαγνητοσκοπούσε τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να κατασβέσει την πυρκαγιά, ένα από τα ελικόπτερα που έριχνε νερό βρέθηκε στον δρόμο του.

Ως αποτέλεσμα, όλο το νερό που προοριζόταν προς κατάσβεση της πυρκαγιάς, έπεσε στον καμεραμάν. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο άνδρας δεν έπαθε κάτι και είναι καλά στην υγεία του.

Φωτιά στις Κεχριές: Ενδείξεις εμπρησμού

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα, ενώ βοήθησε τον γεγονός ότι έπεσαν οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή.  «Η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων έργου, έδωσαν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές», δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως εξήγησε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούσαν συνεχώς για να περιορίσουν το μέτωπο προς τον ‘Αγιο Ιωάννη και να προστατεύσουν τα σπίτια στην κοινότητα Αλαμάνο». Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Νανόπουλος, «οι χειριστές των μηχανημάτων έργου εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες».

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, «με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, το έργο των οποίων βοηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν ακόμα στην περιοχή», για να επισημάνει ότι «σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να ενισχυθούν οι άνεμοι». Όσον αφορά στους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί προληπτικά από τα σπίτια τους, σημείωσε ότι «φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια, σε ξενοδοχεία και δημοτικούς χώρους».

Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο κ. Νανόπουλος είπε: «Κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις