Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

21

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 2 χρόνια από το Μάτι: Παρουσία Χαρδαλιά – Πατούλη το μνημόσυνο για τα 102 θύματα
ΕΛΛΑΔΑ

2 χρόνια από το Μάτι: Παρουσία Χαρδαλιά – Πατούλη το μνημόσυνο για τα 102 θύματα

2 χρόνια από το Μάτι: Παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, τελέστηκε το πρωί στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά, το μνημόσυνο για τους 102 συνανθρώπους μας.

2 χρόνια από το Μάτι: «Η μνήμη όσων έφυγαν επιβάλλει λίγα λόγια και σκληρή δουλειά», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην επιμνημόσυνη δέηση για τους 102 νεκρούς από την τραγωδία στο Μάτι. «Η μνήμη συνανθρώπων μας που έφυγαν επιβάλλει λίγα λόγια και πολύ σκληρή δουλειά», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. «Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό βρεθήκαμε σήμερα εδώ, ενώσαμε τις προσευχές μας και δεθήκαμε μαζί με τους οικείους τους για τις ψυχές τους. Η δική μας βούληση, το δικό μας καθημερινό στοίχημα είναι ένα και μοναδικό: ποτέ ξανά Μάτι!Κάθε ανθρώπινη ζωή θα παλεύουμε καθημερινά, για να μπορέσουμε να τη διαφυλάξουμε», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς
Πατούλης: Τιμή στα θύματα, όλοι μαζί να δουλέψουμε για μια καλύτερη χώρα

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισήμανε: «Η τραγικότητα της ημέρας μάς δίνει τη δύναμη να σκεφτούμε πως το κράτος πρέπει να στηρίζει τον πολίτη. Θεωρώ ότι έχουμε εισέλθει σε μια νέα περίοδο, κατά την οποία όλοι είμαστε σε εγρήγορση για να μην συμβεί κάτι τέτοιο ποτέ ξανά. Τιμή στα θύματα. Όλοι μαζί να δουλέψουμε για μια καλύτερη χώρα». Ερωτηθείς σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα και τις ηχογραφημένες συνομιλίες για το επίμαχο ζήτημα, τόνισε ότι πρέπει να γίνει διερεύνηση σε βάθος, χαρακτηρίζοντας «τραγικό να συμβαίνει αυτό που ακούστηκε». Εάν όντως συνέβησαν όλα αυτά, πρόσθεσε, «πρέπει να μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο».

Ντροπή για όλες τις αποκαλύψεις των εκβιασμών

Νωρίτερα, ο κ. Πατούλης προσερχόμενος στο μνημόσυνο, αναφερόμενος στα γεγονότα της ημέρας της καταστροφής στο Μάτι, έκανε λόγο για πλήρως ανοργάνωτο κράτος και «κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο από αστυνομία, πυροσβεστική, περιφέρεια Αττικής, κράτος». Διαβεβαίωσε ότι «πλέον έχουμε μια σοβαρή Πολιτική Προστασία», ως Περιφέρεια Αττικής και ότι «θωρακίζουμε καθημερινά το λεκανοπέδιο προκειμένου να μην ζήσουμε πάλι παρόμοιες εφιαλτικές στιγμές». Τέλος, εξέφρασε «ντροπή για όλες αυτές τις αποκαλύψεις των εκβιασμών που μαθαίνουμε τις τελευταίες ημέρες» και ζήτησε «σε αυτό το Εθνικό πένθος, να δείξουμε ότι έχουμε μια σοβαρή Δικαιοσύνη, για να τιμήσουμε τους 102 συμπολίτες μας που χάσαμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις