Μάρκου χειρονομία: “Θυμίζει Χρυσή Αυγή”, γράφει ο Κωνσταντινόπουλος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρκου χειρονομία: “Θυμίζει Χρυσή Αυγή”, γράφει ο Κωνσταντινόπουλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μάρκου χειρονομία: Η αντίδραση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στις χυδαιότητες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

22.07.2020 | 19:33

Μάρκου χειρονομία: Την χειρονομία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου που απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, τους είπε “σας έχουμε κάνει την κω…α να…”, σχολίασε μέσω Twitter ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. “Οι χειρονομίες του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάρκου (καθηγητή ιατρικής) εντός της Βουλής εναντίον της παράταξης μου θύμισε την εποχή που ανάλογες πράξεις έκαναν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ηθικό πλεονέκτημα…”, έγραψε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως ήταν φυσικό, η συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην αίθουσα της Ολομέλειας με όλους τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ να σηκώνονται όρθιοι και να διαμαρτύρονται έντονα για την απαράδεκτη αυτή κίνηση.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μαρκόπουλος: Ντροπή σας αλήτες

Κικίλιας σε Μάρκου: Δεν ντρέπεσαι λίγο ρε , βγες εξω

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Είσαι νούμερο. Ηλίθιε.

Θανάσης Μπούρας (Προεδρεύων της Βουλής): Ντροπή! Απαράδεκτο! Είστε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Κύριε Μάρκου σας είδα. Να εξέλθετε της αίθουσας!

Ο κ. Μάρκου προσπάθησε να δικαιολογηθεί αναφέροντας σε post στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι: “Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξαπέλυσε εναντίον μου σήμερα το πρωί εντός του Κοινοβουλίου μια χυδαία επίθεση. Ευρισκόμενος σε προφανές ντελίριο, με κατηγόρησε ως ‘διαπλεκόμενο’ και ότι τάχα ‘έχει να αποκαλύψει πολλά για μένα’. Του απάντησα αυτολεξεί: ‘Μιλάς εσύ που είσαι ανοικτός’, προφανώς εννοώντας τις πολιτικές του θέσεις και την πλήρη ταύτισή τους με τις θέσεις της ΝΔ”.

Ποιος είναι ο Κώστας Μάρκου

Ο Κωνσταντίνος Μάρκου είναι καθηγητής ενδοκρινολογίας της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του. Λίγους μήνες μετά την εκλογή του, έστρεψε επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με τη θέση του και τις τοποθετήσεις του στην Βουλή με αφορμή τότε περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ, όπου “φοιτητές” έκοψαν με αλυσοπρίονο την πόρτα του Ιδρύματος. Το σπάσιμο της πόρτας είχε προκαλέσει την επέμβαση των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με αποτέλεσμα το πολιτικό θερμόμετρο να ανέβει στα ύψη.

Τασσόμενος προφανώς υπέρ των μπχαλάκηδων που προέβησαν στην συγκεκριμένη πράξη, ο κ. Μάρκου είχε δηλώσει εντός Βουλής ότι “καλά έκαναν” και εκτός Βουλή μιλώντας τότε στο Ρ/Σ “Θέμα 104,6” ότι οι “φοιτητές έκαναν το αυτονόητο”, διότι όπως ανέφερε “οφείλουν να υπερασπίζονται το δεύτερό τους σπίτι”. Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε τονίσει ότι “Τα πανεπιστήμια είναι ένας ζωντανός χώρος”, προφανώς έχοντας στο μυαλό του ότι “ζωντανός χώρος” θεωρείται ένα μέρος όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι.

Η τοποθέτηση του κ. Μάρκου είχε προκαλέσει τότε την οξύτατη αντίδραση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, όπου είχε υπογραμμίσει ότι “θεωρείτε φυσιολογικό ότι τα πανεπιστήμιά μας μπορούν να έχουν ρόπαλα, κράνη, μάρμαρα και πέτρες; Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο μπαχαλάκηδων”.

Exit mobile version