Φόρμουλα 1 – Ουγγαρία: Απιαστος ο Χάμιλτον

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Ουγγαρία: Απιαστος ο Χάμιλτον

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Φόρμουλα 1 - Ουγγαρία: Τρίτος ο Μπότας σε αγώνα με εναλλαγές, βροχερά λάστιχα και σκληρές γόμες στη συνέχεια - Μία στάση λιγότερη ο Ολλανδός

19.07.2020 | 20:08

Φόρμουλα 1Ουγγαρία: Ασυναγώνιστη η Μερσέντες και χωρίς αντίπαλο ο Χάμιλτον που έκανε περίπατο στην Ουγγαρία και κατέκτησε ακόμα μία νίκη. Σε έναν αγώνα στον οποίο πριν την έναρξη του έπεσαν …τουλούμια βροχής, η πίστα γέμισε νερό και όλοι έτρεχαν για βρόχινα ελαστικά! Ο Φερστάπεν λίγο πριν την εκκίνηση βρήκε στις μπαριέρες και όλο το σταφ της Ρεντ Μπουλ έτρεχε πανικόβλητο να προλάβει να επισκευάσουν το μονοθέσιό ώστε να ξεκινήσει στην 7η θέση ο Ολλανδός και όχι τελευταίος.

Οι μηχανικοί της Ρεντ Μπουλ πήραν… μετάλλιο και πρόλαβαν να ρίξουν τον Φερστάπεν έγκαιρα στη μάχη και την 7η θέση του γκριντ. Ο εκκεντρικός αλλά ταλαντούχος πιλότος τους χάρισε τη 2η θέση, με ένα πιτ στοπ λιγότερο και τον Μπότας να τον ακολουθεί στην τρίτη θέση. Εξω από το βάθρο τις εντυπώσεις έκλεψαν ο Στρολ της Ρέισινγκ Πόιντ ως 4ος, με τους Άλμπον και Φέτελ να ακολουθούν και τους Πέρεζ, Ρικιάρντο, Μάγκνουνσεν, Σάινθ να συμπληρώνουν τη βαθμολογούμενη 10άδα.

Φόρμουλα 1 – Ουγγαρία: Τους χάρισε τη 2η θέση

Τι μας έμεινε από το τριήμερο; Οι αποκαρδιωτικές Φεράρι, ο Λεκλέρκ που έμεινε 11ος και χωρίς βαθμό, αλλά και η τρομακτική υπεροπλία της Μερσέντες και του Χάμιλτον που έχουν καταργήσει τον ανταγωνισμό και χάνει το νόημα το πρωτάθλημα, όσον αφορά στην κορυφή τουλάχιστον.

  • Βαθμολογία οδηγών 
    1) Χάμιλτον 63
    2) Μπότας 58
    3) Φερστάπεν 33
    4) Νόρις 26
    5) Άλμπον 22
    6) Πέρεζ 22
    7) Λεκλέρκ 18
    8) Στρολ 18
    9) Σάινθ 14
    10) Φέτελ 9
  • Βαθμολογία κατασκευαστών 
    1) Μερσέντες 121
    2) Ρεντ Μπουλ 55
    3) ΜακΛάρεν 40
    4) Ρέισινγκ Πόιντ 40
    5) Φεράρι 27

Δείτε ακόμη:

Δεν κέρδισε και έπεσε ο Πανιώνιος
Για 90ή φορά στην καριέρα του ξεκινάει πρώτος στο grid
Βολική ισοπαλία για ΑΕΛ και Ξάνθη σε συνάρτηση με το “Χ” Πανιωνίου
Exit mobile version