Μπογδάνος – Κασιδιάρης: Στη συγκέντρωση κατά προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπογδάνος – Κασιδιάρης: Στη συγκέντρωση κατά προσφύγων στην πλατεία Βικτωρίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μπογδάνος - Κασιδιάρης: Στη συγκέντρωση αυτή έδωσε το παρών ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώ εθεάθη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

16.07.2020 | 08:56

Μπογδάνος – Κασιδιάρης: Ένταση επικράτησε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το απόγευμα της Τετάρτης όταν ομάδα ατόμων μπήκαν στον προαύλιο χώρο του και άρχισαν να πετούν πέτρες κατά αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 50 άτομα που συμμετείχαν σε αντισυγκέντρωση υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας, κινήθηκαν προς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Εκεί πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών. Η ομάδα αντιεξουσιαστών εισήλθε στο εσωτερικό της σχολής, με την Πατησίων να μένει κλειστή για αρκετή ώρα.

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία.Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την αστυνομία οι συλληφθέντες συμμετείχαν σε ομάδα που μετά την συγκέντρωση κατέφυγε στην ΑΣΟΕΕ από όπου πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν έξω από το κτήριο.

Δυο από τους λίγους που βρέθηκαν στη συγκέντρωση κατά των προσφύγων στην Πλατεία Βικτωρίας ήταν και οι Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Ηλίας Κασιδιάρης, ξεχωριστά όμως.

Το ποστ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Στην Πλατεία Βικτωρίας απόψε συναντήθηκαν ο ακροδεξιός λαϊκισμός που επί χρόνια καλλιεργεί η ΝΔ στο προσφυγικό με το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής σε όποιο όνομα ή εκδοχή του. Μπογδάνος και Κασιδιάρης δίπλα δίπλα, ξεδίπλωσαν όλο το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού που η ελληνική κοινωνία ουδέποτε υιοθέτησε. Ακροδεξιά και ναζισμός πορεύτηκαν μαζί απόψε στο κέντρο της Αθήνας και οι μάσκες που φορούσαν δεν ήταν αρκετές για να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή ο τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός.

Exit mobile version