Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

06

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έξαρση κορονοϊού Ελλάδα: Αυξάνονται τα κρούσματα, στα βόρεια η προσοχή
ΕΛΛΑΔΑ

Έξαρση κορονοϊού Ελλάδα: Αυξάνονται τα κρούσματα, στα βόρεια η προσοχή

Έξαρση κορονοϊού Ελλάδα: Ο κ. Γώγος ανέφερε ότι έχουμε μια νέα έξαρση του ιού, με διαφορετικά ωστόσο χαρακτηριστικά από την πρώτη.

Έξαρση κορονοϊού Ελλάδα: Έχουμε μια νέα έξαρση του ιού, με διαφορετικά ωστόσο χαρακτηριστικά από την πρώτη ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. “Έχουμε μια σταθερή αύξηση κρουσμάτων, τα οποία προέρχονται από δύο πύλες. Η μία πύλη είναι το εξωτερικό και η άλλη η διασπορά στην κοινότητα”. Αναφερόμενος στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, ο καθηγητής σημείωσε πως παρατηρείται συνωστισμός χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Σχετικά με την απελευθέρωση των πτήσεων από τις 15 Ιουλίου, ο λοιμωξιολόγος σημείωσε πως το πρόβλημα έγκειται κυρίως στους επισκέπτες από τα Βαλκάνια. “Έχουμε την ατυχία να υπάρχει μια τεράστια έξαρση στα Βαλκάνια. Οπότε το πρόβλημα εισαγωγής κρουσμάτων ξεκινάει από τα Βόρεια. Η προσοχή μας πρέπει να είναι στραμμένη στα βόρεια”.

Δείτε ακόμη

Θετική πενταμελής οικογένεια Σέρβων που παραθέριζε στη Λευκάδα

Μόσιαλος: “Κουραστήκαμε, αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις