Καταδίωξη Καβάλα: Νεκρός διακινητής μεταναστών – Προσπάθησε να ξεφύγει

ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίωξη Καβάλα: Νεκρός διακινητής μεταναστών – Προσπάθησε να ξεφύγει

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Καταδίωξη Καβάλα: Σημειώνεται ότι ο οδηγός - διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

13.07.2020 | 19:42

Καταδίωξη Καβάλα: Συνελήφθη στις 11-7-2020 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος ενεργώντας από κοινού με αλλοδαπό συνεργό του, προωθούσε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αναλυτικότερα, νυχτερινές ώρες της 10/11-7-2020, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, το παραπάνω όχημα με οδηγό και συνοδηγό τους δύο δράστες, δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών, ενώ λίγο πιο κάτω προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Αλλοδαπός διακινητής παράτυπων μεταναστών έπεσε σε χαράδρα της Εγνατίας Οδού Ξάνθης-Καβάλας κι έχασε τη ζωή του, στην προσπάθειά του μέσα σε πυκνό σκοτάδι να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που λίγο νωρίτερα είχαν βρει το όχημα στο οποίο επέβαινε να έχει προσκρούσει στις προστατευτικές μπάρες της Οδού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, νυχτερινές ώρες,  στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οδηγός και συνοδηγός οχήματος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες,  δεν σταμάτησαν σε σήμα των αστυνομικών. Λίγο πιο κάτω, ο αλλοδαπός οδηγός, που δεν διέθετε καν δίπλωμα οδήγησης, έχασε τον έλεγχο του οχήματος,  προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει σε εκείνη τη χρονική στιγμή,  κάποιος τραυματισμός.

Εγκατέλειψαν το όχημα τρέχοντας

Στη συνέχεια,  αναφέρει η Αστυνομία, οι δύο διακινητές εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν πεζή σε φυγή, κατευθυνόμενοι σε παρακείμενη δασώδη και κρημνώδη περιοχή, ενώ οι αστυνομικοί, που κατέφθασαν στο σημείο εντόπισαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου έντεκα  μη νόμιμους μετανάστες.

«Ακολούθησαν επιστάμενες έρευνες» προσθέτει η Αστυνομία «και αναζητήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων οι αστυνομικοί εντόπισαν νεκρό το συνοδηγό – διακινητή, σε παρακείμενη χαράδρα και λίγες ώρες αργότερα εντόπισαν και συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή πλησίον του κόμβου Άγιου Σίλα.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης».

11 παράτυποι μετανάστες

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο το κύκλωμα διακινητών πραγματοποιούσε τη μεταφορά των έντεκα παράτυπων μεταναστών που είχαν φθάσει από την Τουρκία. Καθώς, όμως, όπως έχει επισημάνει ήδη με ρεπορτάζ το Alphafreepress, οι απόπειρες μεταφοράς παράτυπων μεταναστών μέσω Έβρου προς τη χώρα μας έχουν ενταθεί από τα κυκλώματα που θησαυρίζουν τον τελευταίο καιρό,  κοντά  στον οικισμό Προβατώνα Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τυχερού  Αλεξανδρούπολης, συνελήφθησαν άλλοι δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Πήγαιναν για παραλαβή

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι, όπως προέκυψε, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβησαν στην περιοχή προκειμένου να παραλάβουν και να προωθήσουν στην ενδοχώρα μη νόμιμους μετανάστες. Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 5-7-2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης ο οδηγός – δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επίσης, συνελήφθησαν σε οικισμό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου,  δύο  διακινητές, ένας ΄Ελληνας και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε  μη νόμιμους μετανάστες.

Έλληνας ο προπομπός

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, διαπιστώθηκε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκεται ένας ακόμη ημεδαπός, καθώς λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, οδηγώντας αρχικά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που εγκατέλειψε λόγω βλάβης και στη συνέχεια έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Επιπλέον, προέκυψε ότι το ένα από τα παραπάνω οχήματα, έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Exit mobile version