ΟΥΕΦΑ – Μάντσεστερ Σίτι: Ευρωπαία!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΟΥΕΦΑ – Μάντσεστερ Σίτι: Ευρωπαία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

ΟΥΕΦΑ - Μάντσεστερ Σίτι: Αλλαγή δεδομένων στην Αγγλία, ακυρώνεται η ποινή των “πολιτών” και διαφοροποιείται η κατάσταση στις θέσεις Ευρώπης

13.07.2020 | 22:14

ΟΥΕΦΑΜάντσεστερ Σίτι: Θα αγωνιστεί στην Ευρώπη του χρόνου η Μάντσεστερ Σίτι. Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), αποφάσισε να αθωώσει την Σίτι. Και ακύρωσε την τιμωρία, που της είχε επιβληθεί (διετής αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις). Θυμίζουμε, οι «Πολίτες» είχαν ασκήσει έφεση για τον διετή αποκλεισμό από την Ευρώπη και το πρόστιμο ύψους 30 εκατ. ευρώ από την ΟΥΕΦΑ.

Η ποινή αυτή σχετιζόταν με την παραβίαση του Financial Fair Play. Αφού η ομάδα του Μάντσεστερ εμφάνιζε έσοδα από χορηγίες, που προέρχονταν από τους ιθύνοντες της. Το CAS δεν έσβησε μόνο τον ευρωπαϊκό της αποκλεισμό, αλλά μείωσε και το πρόστιμο σε 10 εκατ. ευρώ. Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο ανακοίνωσε πως ο σύλλογος απαλλάχθηκε από την «συγκεκαλυμμένη συμμετοχή κεφαλαίων ως χορηγίες». Εκδίδοντας την απόφαση το CAS δήλωσε, πως η Μάντσεστερ Σίτι απέτυχε να συνεργαστεί με την ΟΥΕΦΑ, αλλά ανέτρεψε την απόφαση του Οργανισμού Δημοσιονομικού Ελέγχου να τους τιμωρήσει.

ΟΥΕΦΑ – Μάντσεστερ Σίτι: “Ευχαριστούμε την επιτροπή”

Θυμίζουμε η ΟΥΕΦΑ είχε επιβάλει την τιμωρία τον Φεβρουάριο και μετά την απόφαση θα μπορούσε να προσφύγει στα Ελβετικά δικαστήρια. Από την πλευρά της η Σίτι ανέφερε: «Η απόφαση ήταν μια επικύρωση της θέσης του συλλόγου και των αποδεικτικών στοιχείων που παρουσίασε». Ενώ, προσέθεσε: « Ο σύλλογος επιθυμεί να ευχαριστήσει τα μέλη της επιτροπής. Για την επιμέλεια και την δέουσα διαδικασία που έκαναν».

Δείτε ακόμη:

Παραιτήσεις από την εφέσεων μετά το άδειασμα του CAS
Η ευκαιρία της Γιουνάιτεντ και η επιστροφή της Ίντερ
Η Ιντερ πιέζει τη Λάτσιο για τη 2η θέση και υποδέχεται την Τορίνο
Exit mobile version