Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία στην Ανάβυσσο: Έβαλαν στο στόχαστρο σκάφη και εξωλέμβιες μηχανές
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία στην Ανάβυσσο: Έβαλαν στο στόχαστρο σκάφη και εξωλέμβιες μηχανές

Ληστεία στην Ανάβυσσο: Η σύλληψη των δραστών, πραγματοποιήθηκε σε επιχειρήσεις, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στον Αστακό και στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας.

Ληστεία στην Ανάβυσσο: Καθώς έχει μπει για τα καλά το καλοκαίρι, συμμορίες έχουν εστιάσει το «ενδιαφέρον» τους στην κλοπή ολόκληρων σκαφών αναψυχής ή μόνο των μηχανών, μεγάλου κυβισμού, που διαθέτουν. Πριν από λίγες ημέρες, συμμορία από οκτώ κουκουλοφόρους, εισέβαλε σε χώρο όπου φυλάσσονταν δεκάδες σκάφη, στην περιοχή της Αναβύσσου, έδεσαν και φίμωσαν τον φύλακα και άρπαξαν επτά μηχανές σκαφών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εν συνεχεία, ενώ ένας από τους κουκουλοφόρους απειλούσε και κρατούσε ακινητοποιημένο τον νυχτερινό φύλακα, που ζούσε στιγμές τρόμου, οι υπόλοιποι μετέφεραν τις εξωλέμβιες μηχανές σε ένα τζιπ μαύρου χρώματος και εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφθασαν επί τόπου όταν ο φύλακας κατάφερε να λύσει τα δεσμά του και να ζητήσει βοήθεια, εξασφάλισαν βιντεοληπτικό υλικό και με βάση αυτό προσπαθούν διευρύνοντας την έρευνα στην γύρω περιοχή και στις πιθανές οδούς διαφυγής να εντοπίσουν περισσότερα στοιχεία για τα μέλη της συμμορίας. Από την άλλη πλευρά, μετά από  έρευνα της Ασφάλειας Πατρών, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε κλοπές σκαφών και εξωλέμβιων μηχανών.

Η σύλληψη των δραστών, πραγματοποιήθηκε σε επιχειρήσεις, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στον Αστακό και στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας. Συνελήφθησαν συνολικά οκτώ μέλη, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία  κακουργηματικού χαρακτήρα. Η εγκληματική οργάνωση αποτελείτο από τέσσερις άνδρες (έναν Αλβανό,  που αναζητείται και τρεις ημεδαπούς) από τους οποίους έχει συλληφθεί ο ένας ημεδαπός.

Σκάφη, εξαρτήματα, εξωλέμβιες μηχανές

Για χρονικό διάστημα ενός έτους και πλέον, λειτουργούσαν με ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, με σκοπό την διάπραξη κλοπών σκαφών, εξαρτημάτων αυτών, εξωλέμβιων μηχανών και διαρρήξεων αποθηκών με σχετικά αντικείμενα, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Στη συνέχεια οι δράστες, είτε πωλούσαν τα κλοπιμαία ως εξαρτήματα από κατάστημα διατηρεί ο ένας από αυτούς, είτε μέσω εικονικών παραστατικών εξαγωγής, που εκδίδονταν από τον ίδιο, τα εξήγαγαν στην Αλβανία, με την κατάθεση στο Τελωνείο εικονικών εγγράφων-τιμολογίων.

Η εμφάνιση όμως του κορωνοϊού και στην Ελλάδα, άλλαξε υποχρεωτικά τα σχέδια των μελών τη συμμορίας και ανέκοψε κατά κάποιον τρόπο τη συνεχή δράση τους. Ιδού, πως περιγράφει αυτή την παράμετρο η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Τι λέει η Αστυνομία

«Όταν λήφθησαν τα μέτρα απαγόρευσης εισόδου-εξόδου πολιτών από και προς την Αλβανία, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού (COVID 19) και ο αλλοδαπός αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, δεν είχε την δυνατότητα να εισέρχεται στην Ελλάδα, για να διαπράττει κλοπές και να επιστρέφει στην Αλβανία, η δράση της Α΄ εγκληματικής οργάνωσης διεκόπη και συστάθηκε νέα  εγκληματική οργάνωση από έναν ημεδαπό συνεργό του!»

Από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι ανωτέρω εγκληματικές οργανώσεις έχουν διαπράξει σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

Είκοσι μία κλοπές εξωλέμβιων μηχανών, 10 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής σκαφών, 3 διαρρήξεις σε αποθήκες με ναυτικό εξοπλισμό, 2 κλοπές τρέιλερ μεταφοράς σκαφών, 8 ζωοκλοπές, αφαιρώντας συνολικά 55 αμνοερίφια, 4 κλοπές σε οχήματα ( μετασχηματιστές, καύσιμα, μπαταρίες).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις