Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΚΙΝΑΛ νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Έξαλλη η Γεννηματά με Παπανδρέου – Καστανίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Έξαλλη η Γεννηματά με Παπανδρέου – Καστανίδη

ΚΙΝΑΛ νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεννηματά θα κινηθεί στη γραμμή της σκληρής πολιτικής αποδοκιμασίας, με αυστηρές συστάσεις και την ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι στην παραμικρή νέα διαφοροποίηση θα προχωρήσει σε διαγραφές.

ΚΙΝΑΛ νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Εξελίξεις προμηνύονται στο ΚΙΝΑΛ μετά την απόφαση Γιώργου Παπανδρέου και Χάρη Καστανίδη να απέχουν από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις για το οποίο είχαν εκφράσει κατά τη διάρκεια της συζήτησης τη διαφωνία τους. Η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε ότι στις δύο το μεσημέρι συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός της με θέμα τα όσα συνέβησαν στην αποψινή κοινοβουλευτική διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις.

“Ξανασκεφτείτε το, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, την ύστατη έστω στιγμή, σας προτρέπω να αποσύρετε το νομοσχέδιο και να υπάρξει διάλογος σε βάθος, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τον οποίο, “παρά τη γενναία διάθεση του ΚΙΝΑΛ και της κυρίας Γεννηματά για δημιουργική προσέγγιση, το νομοσχέδιο παραμένει στη βάση του αντιδημοκρατικό”.

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, “αντί να προστατεύει μια ειρηνική διαδήλωση, την περιορίζει και την ποινικοποιεί” διότι δίνονται υπερεξουσίες στους εκάστοτε κρατούντες, ενώ κάνει όσους διαδηλώνουν ειρηνικά, ομήρους του κάθε προβοκάτορα. Αναφερόμενος στο διάστημα που βρέθηκε “στο τιμόνι της χώρας”, στην πιο δύσκολη όπως είπε εποχή, με τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις, “δεν προσπάθησα ποτέ να περιορίσω το δικαίωμα της συνάθροισης”. Η έγνοια μου ήταν να υπερασπιστώ τη Δημοκρατία και να προστατεύσω τη λειτουργία της Βουλής, όταν άλλα κόμματα έκλειναν το μάτι στη βία, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Ζητούν διαγραφή

Η συνεδρίαση γίνεται ήδη σε ηλεκτρισμένο κλίμα, καθώς η κυρία Γεννηματά δέχθηκε εισηγήσεις το βράδυ της Πέμπτης να διαγράψει τα δύο στελέχη, που «έσπασαν» τη γραμμή του κόμματος και ουσιαστικά συνέπλευσαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια ότι φλερτάρουν στο παρασκήνιο με τον Αλέξη Τσίπρα.  Βουλευτές όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργος Μουλκιώτης, Ανδρέας Πουλάς, Εύη Λιακούλη και άλλοι εκφράζουν έντονη δυσφορία και ετοιμάζονται να ασκήσουν έντονη κριτική τόσο στους δύο διαφωνούντες, όσο και στην ηγεσία για την ενοχή που επιδεικνύει. Ειδικά για τον κ. Καστανίδη κάποιοι επισημαίνουν ότι είχε δεσμευτεί σε προηγούμενη κομματική συνεδρίαση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, σεβόμενος την απόφαση της ηγεσίας, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις