Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φώφη – Παπανδρέου: “Διαγραφή σε όποιον δεν σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη – Παπανδρέου: “Διαγραφή σε όποιον δεν σέβεται τις αποφάσεις των οργάνων”

Φώφη - Παπανδρέου: Η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής με δήλωσή της προειδοποιεί ότι όποιος βουλευτής δεν ακολουθεί τις αποφάσεις των οργάνων θα τίθεται με δική του ευθύνη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Φώφη – Παπανδρέου: Τελεσίγραφο με αποδέκτη το εσωτερικό της παράταξης αλλά και διμέτωπη επίθεση από την Φώφη Γεννηματά σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως “η συγκυρία είναι κρίσιμη για τη χώρα και την παράταξη”. “Τα όσα συνέβησαν χθες, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική τής αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. “Νερό”που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον”, τόνισε η κ. Γεννηματά ανοίγοντας τη συζήτηση σε αίθουσα της Βουλής όπου παρόντες ήσαν όλοι οι βουλευτές, ασφαλώς και ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ ο Χάρης Καστανίδης συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη από τη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας πως “τα λάθη, οι παραλείψεις και οι συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια. Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο. Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις”.

Μεγάλη ευκαιρία για την παράταξη

“Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο. Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική, είπε η κα Γεννηματά προσυθέτοντας πως “με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί”.

Για Παπανδρέου – Καστανίδη

Σχετικά με όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή με τη διαφοροποίηση Παπανδρέου και Καστανίδη που επέλεξαν να απόσχουν από την ψηφοφορία έχοντας προηγουμένως καταφερθεί με εξαιρετικά βαριές εκφράσεις εναντίον του νομοσχεδίου η Φωφη Γεννηματά σχολίασε “πως όσα συνέβησαν, διαδραματίστηκαν στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον. Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους.

Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας. Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας” κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Βίντεο από ΑΠΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις