Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα ναρκωτικών Πρέβεζα: Χειροπέδες σε πυροσβέστη με ηγετικό ρόλο
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα ναρκωτικών Πρέβεζα: Χειροπέδες σε πυροσβέστη με ηγετικό ρόλο

Κύκλωμα ναρκωτικών Πρέβεζα: Τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση του αρχηγού, συγκρότησαν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.

Κύκλωμα ναρκωτικών Πρέβεζα: Πυροσβέστης συνελήφθη από την Αστυνομία ως αρχηγικό μέλος επταμελούς κυκλώματος, που εμπορευόταν κοκαΐνη, κάνναβη κι άλλες παραισθησιογόνες ουσίες στην Πρέβεζα, ενώ ένας άλλος συνάδελφός του συνελήφθη στην ίδια υπόθεση ως χρήστης!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο πρώτος πυροσβέστης, φέρεται από την Αστυνομία να μετείχε του ηγετικού πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία αποτελείτο από δύο ακόμη άτομα. Ο ρόλος του στην διακίνηση των ναρκωτικών ήταν συγκεκριμένος ενώ στην έρευνα βρέθηκε στην κατοχή του και ένα πιστόλι που κατείχε παράνομα. Ως μέλη της οργάνωσης εμπορίας ναρκωτικών, συνελήφθησαν με τη συμμετοχή και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, συνολικά επτά άτομα, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και αναζητείται ένα ακόμη άτομο.

Για τη σοβαρή υπόθεση, για την οποία έχει σχηματισθεί δικογραφία και σε βάρος μεγάλου αριθμού ατόμων που προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες, έχουν κατασχεθεί ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και ναρκωτικής ουσίας MDMA, το πιστόλι του πυροσβέστη, χρηματικό ποσό, ένα αυτοκίνητο και κινητά τηλέφωνα. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στην πόλη της Πρέβεζας έβαλαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πρέβεζας, μετά από πολύμηνη έρευνα.

Συνελήφθησαν 7, αναζητείται 8ος

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν: Επτά ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό της μέλος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεων των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση ακόμη ένας ημεδαπός, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερα από 70 άτομα, που αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη της οργάνωσης.

Με διακριτούς ρόλους

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση του αρχηγού, συγκρότησαν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα:

Ο βασικός πυρήνας της οργάνωσης αποτελούνταν από το αρχηγικό μέλος και δύο ακόμα από τα συλληφθέντα μέλη, ένα εκ των οποίων τυγχάνει πυροσβεστικός υπάλληλος.

Το αρχηγικό μέλος προέβαινε στην παραγγελία και την παραλαβή των ναρκωτικών, τα οποία παρέδιδε στα ανωτέρω δύο βασικά στελέχη. Εκείνα προέβαιναν στην αποθήκευση, διαμερισμό και τυποποίηση των ναρκωτικών σε συσκευασίες («φιξάκια») και ακολούθως τις εναπόθεταν σε προκαθορισμένα σημεία («καβάντζες»). Από τα σημεία αυτά το αρχηγικό μέλος τα παραλάμβανε και τα παρέδιδε προς περαιτέρω διακίνηση στα υπόλοιπα τέσσερα συλληφθέντα μέλη, τα οποία τα διακινούσαν σε χρήστες στην πόλη της Πρέβεζας.

Επικοινωνία με κωδικές εκφράσεις

Σημειώνεται δε, ότι τα μέλη της οργάνωσης προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που ήταν δηλωμένες σε μη υπαρκτά πρόσωπα, επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες και λάμβαναν αυξημένα μέτρα προφύλαξης κατά τη διάρκεια των αγοραπωλησιών των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια, οχήματα και υπαίθριους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τα παρακάτω:

Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 659,05 γραμμαρίων,

κοκαΐνη βάρους -51,6- γραμμαρίων, ναρκωτική ουσία MDMA βάρους -90,5- γραμμαρίων, 10 ναρκωτικά χάπια, 3- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, χρηματικό ποσό -6.390- ευρώ, 27 χρυσές λίρες, ένα πεντόλιρο με αναγραφόμενη χρονολογία 1893, 500 δολάρια Η.Π.Α., πιστόλι, 39 φυσίγγια, σιδερογροθιά, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 4 δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων τρίτων προσώπων, για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή τους στο παρελθόν, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM , σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών και χειρόγραφες σημειώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις