Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νάξος κοροναϊός: Αρνητικός ο 45χρονος τουρίστας
ΕΛΛΑΔΑ

Νάξος κοροναϊός: Αρνητικός ο 45χρονος τουρίστας

Νάξος κοροναϊός: Αρνητικά τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης για κοροναϊό τόσο για τον 45χρονο, όσο και για την κόρη του, με την οποία έφτασε στο νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Νάξος κοροναϊός: Αρνητικός είναι τελικά στο νέο κοροναϊό ο τουρίστας που έφτασε στην Ελλάδα και τη Νάξο από την Αγγλία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο του νησιού. Ο 45χρονος Έλληνας τουρίστας υπεβλήθη σε τεστ κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο και τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν πως είναι φορέας της νόσου covid-19 που προκαλεί ο νέος κοροναϊός.

Ωστόσο, το νοσοκομείο Νάξου ανακοίνωσε πως τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης για κοροναϊό που έγιναν ήταν αρνητικά τόσο για τον 45χρονο, όσο και για την κόρη του, με την οποία έφτασε στο νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Νάξος κοροναϊός: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

«Το απόγευμα της Τρίτης 7/7/2020 ενημερωθήκαμε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που αποτελεί τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης περιστατικών Covid-19, για τη μεταφορά στο ξενοδοχείο καραντίνας της Νάξου ενός ασθενή θετικού στο νέο κοροναϊός, που εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχου σε πύλη εισόδου της χώρας (Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος). Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο μαζί με την κόρη του. Σε συνέχεια συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ και το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, κ. Χ. Ροϊλό, ιατροί από ΓΝ-ΚΥ Νάξου μετέβησαν στο ξενοδοχείο καραντίνας ώστε να γίνει λήψη δείγματος από τον πατέρα και την κόρη.

Νάξος κοροναϊός: Πότε έγινε η ανάλυση του δείγματός

Η ανάλυση των δειγμάτων διενεργήθηκε το ίδιο βράδυ στο μοριακό αναλυτή (PCR) του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΓΝ-ΚΥ Νάξου και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και για τα δύο δείγματα. Η ιχνηλάτηση στενών επαφών, η διαχείρισή τους, καθώς και η περαιτέρω διαχείριση του κρούσματος θα γίνει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ευχαριστούμε θερμά τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα το ιατρικό και λοιπό προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ Νάξου για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία».

Δείτε ακόμη

Ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που εξαπατούσε πολίτες στο Αίγιο – Συστηνόταν ως γιατρός
Πανελλήνιες 2020: Τα θέματα στα Ισπανικά
Ερέτρια: Συνελήφθη 51χρονος δάσκαλος για αποπλάνηση 14χρονης μαθήτριας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις