Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ουκρανοί – Ελευθέριος Βενιζέλος: Στα κρατητήρια 17 άτομα, αγνόησαν την απαγόρευση
ΕΛΛΑΔΑ

Ουκρανοί – Ελευθέριος Βενιζέλος: Στα κρατητήρια 17 άτομα, αγνόησαν την απαγόρευση

Ουκρανοί - Ελευθέριος Βενιζέλος: Σε ανάρτησή του Ελληνοουκρανός δημοσιογράφος αντιδρά στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν οι ελληνικές αρχές στις οικογένειες.

Ουκρανοί – Ελευθέριος Βενιζέλος: Προσωρινά κρατούμενοι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι 17 Ουκρανοί πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά, που ταξίδεψαν από το Κίεβο στην Αθήνα αψηφώντας την ισχύουσα απαγόρευση των πτήσεων από τα αεροδρόμια που δεν είναι στη λίστα. Η παράβλεψη της ισχύουσας ταξιδιωτικής απαγόρευσης διαπιστώθηκε κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ είναι γνωστό πως δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ευρώπη για τους πολίτες τρίτων χωρών. Οι Ουκρανοί έφτασαν με δύο πτήσεις Ryanair και Wizz Air το απόγευμα του Σαββάτου. Ένας από τους 17 επιβαίνοντες, ονόματι Μαξίμ, υποστηρίζει ότι φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Κιέβου εκείνος και οι συνεπιβάτες του υπεβλήθησαν σε αυστηρή εξέταση, ενώ είχαν περάσει από το ειδικό τεστ για κορωνοϊό.

Όταν έφτασαν, όμως, στην Αθήνα και κατόπιν ελέγχου ανέβηκαν οι τόνοι καθώς οι Ουκρανοί κλήθηκαν να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο δίνουν συναίνεση για άμεση επιστροφή στην πατρίδα τους. Εκείνοι αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να διαταχθεί η κράτηση τους. Οι πολίτες της Ουκρανίας βρίσκονται ακόμη υπό κράτηση, ενώ οι ελληνικές Αρχές αφαίρεσαν από την κατοχή τους όσα αντικείμενα είχαν στις βαλίτσες τους, συμπεριλαμβανομένων και των φορητών υπολογιστών.

Οι Ουκρανοί διαμαρτύρονται για τις κακές συνθήκες στα κελιά. Υποστηρίζουν ότι απουσιάζουν τα βασικά, δηλαδή χαρτί τουαλέτας, σαπούνι. Ισχυρίζονται δε ότι δεν τους παρέχεται νερό και τροφή. Επιβάτες επικοινώνησαν με τον Ουκρανό πρόξενο, ο οποίος τους πληροφόρησε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα και πως θα πρέπει να γυρίσουν πίσω με τις ίδιες πτήσεις, με τις οποίες έφτασαν στην Αθήνα. Οι δύο αυτές πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη, 7 Ιουλίου.

Ουκρανοί – Ελευθέριος Βενιζέλος: Η οργισμένη ανάρτηση δημοσιογράφου

Οι ελληνικές αρχές κρατάνε σε κρατητήρια οικογένειες με παιδιά από την Ουκρανία (17 άτομα) που ταξίδεψαν για διακοπές στην Ελλάδα ενώ δεν επιτρέπεται η μετάβασή τους στην Ε.Ε. λόγω περιορισμών – πανδημίας. Οι ελληνικές αρχές βρίσκουν ξενοδοχεία να φιλοξενήσουν ακόμα και για παράτυπους μετανάστες ωστόσο για τουρίστες, ανάμεσα στους οποίους μικρά παιδιά, δεν βρίσκονται παρά μόνο κρατητήρια μαζί με ποινικούς, χωρίς να προσφέρεται νερό και φαγητό.

Τα συγκεκριμένα άτομα ενδεχομένως να μην ήξεραν τους περιορισμούς καθώς υπάρχει αρκετά συγκεχυμένη πληροφόρηση στην Ουκρανία, η οποία (πληροφόρηση) αλλάζει από μέρα σε μέρα. Οι ελληνικές αρχές του συμπεριφέρθηκαν ως να ήταν εγκληματίες και τώρα απειλούν ότι θα τους απαγορεύσουν την είσοδο στην Ε.Ε. για 10 χρόνια. Αντ’ αυτού, οι ελληνικές αρχές δεν προβαίνουν καν σε σύσταση ούτε σε κυρώσεις για τους τουρ οπερέιτορ ή την αεροπορική εταιρία που τους έφερε (και έβλεπε τα διαβατήρια με τα οποία ταξιδεύουν)

Από όλες τις χώρες, οι συγκεκριμένοι επέλεξαν την ακριβότερη λύση (από Αίγυπτο και Τουρκία π.χ. που είναι οι κύριοι ανταγωνιστές σε αυτή την περιοχή) μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ήθελαν να βρεθούν ακριβώς στη Ελλάδα επειδή νιώθουν (ένιωθαν) κάτι ξεχωριστό για αυτήν. Το θέμα εμφανώς είναι και φαίνεται προς τα έξω ως αισχρή συμπεριφορά μιας ευρωπαϊκής χώρας απέναντι σε οικογένειες με παιδιά. Ως τέτοιο προβάλλεται στα ουκρανικά ΜΜΕ, ανάμεσα στις κυριότερες ειδήσεις.

Επειδή ο ελληνικός τουρισμός πλήττεται και θα έρθουν (όπως κάθε χρόνο) οι εκπρόσωποι του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού στο Κίεβο να διαφημίσουν το προϊόν τους δεν θα πρέπει να ξαφνιαστούν από την ψυχρή υποδοχή που θα λάβουν.

Γιατί όλα στη ζωή έχουν ένα κόστος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις