Καλογρίτσας – CCC μήνυση: “Μαξίμου και Παππάς γνώριζαν για τα 3 εκατ. ευρώ”

ΕΛΛΑΔΑ

Καλογρίτσας – CCC μήνυση: “Μαξίμου και Παππάς γνώριζαν για τα 3 εκατ. ευρώ”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Καλογρίτσας - CCC μήνυση: Νέα μήνυση κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατά του κατασκευαστικού κολοσσού CCC.

06.07.2020 | 14:48

Καλογρίτσας – CCC μήνυση: Το Μαξίμου και παράγοντες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για την εικονική συμφωνία της εταιρίας του με την αλλοδαπών συμφερόντων εταιρεία CCC, υποστηρίζει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας σε μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Στη μήνυση, ο κ. Καλογρίτσας κάνει αναφορά στη συμφωνία με την εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκε το ποσό των τρία εκατ. ευρώ ώστε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Με λεπτομέρειες, με έγγραφα και με στοιχεία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι κυβερνητικοί παράγοντες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για αυτή την εικονική συμφωνία. Μάλιστα, σε ένα e mail της 27ης Αυγούστου του 2016, το οποίο παρατίθεται στη μήνυση, αναφέρεται ευθέως ότι για την εικονική συναλλαγή το Μέγαρο Μαξίμου και οι τότε υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες γνώριζαν.

Το e mail είχε αποσταλεί από τον υπεύθυνο της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και αναφέρει τα εξής:

Αγαπητέ Κυριάκο,

Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Ο επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα. Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.

Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.

Αναμένοντας τις απόψεις σας”.

Στην αντεπίθεση ο Καλογρίτσας

Σημειώνεται ότι στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η διαδικασία ήταν ακραιφνώς νομική: Κύρωση μιας απόφασης διαιτητικού δικαστηρίου της Ελβετίας που επιδίκαζε (τον Απρίλιο του 2019) ποσό 3 εκατομμυρίων σε βάρος της εταιρίας “Τοξότης”, συμφερόντων Καλογρίτσα. Σύμφωνα με το Capital.gr, θα μπορούσε δηλαδή απλώς να εμφανιστούν οι δικηγόροι και να υποβάλλουν εγγράφως τις απόψεις τους. Η παρουσία εκεί του Χρ. Καλογρίτσα δηλαδή, δεν ήταν απαραίτητη. Κι όμως ο άνθρωπος που αποτέλεσε τον πιο κοντινό μιντιακό συνομιλητή της τότε κυβέρνησης το 2016, εμφανίστηκε αυτοπροσώπως για να ακούσει τον δικηγόρο του να απαντά στο εξής ερώτημα του νομικού παραστάτη της Λιβανέζικης εταιρίας CCC:

Δικηγόρος Καλογρίτσα: “Πρόκειται για εικονική δικαιοπραξία που δεν πρέπει να περιβληθεί με τον τίτλο μιας δικαστικής απόφασης. Στείλαμε ένα εξώδικο την περασμένη Δευτέρα και ζητήσαμε να μην προχωρήσει η δίκη, γιατί είναι μια εικονική κι όχι εμπορική συναλλαγή”.

Δικηγόρος εταιρείας: “Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Υπάρχει διαιτητική απόφαση στην Ελβετία. Στο εξώδικο που στείλατε τι εννοείτε με τον όρο Γουάιτ Χάουζ”;

Δικηγόρος Καλογρίτσα: Δεν ήθελα να το πω αλλά αφού με ρωτάτε: Γουάιτ Χάουζ είναι το Μέγαρο Μαξίμου και ο κ. Παππάς αναφέρεται ουκ ολίγες φορές με έμμεσο ή άμεσο τρόπο”.

Μηνύσεις

Αφού λοιπόν το άκουσε αποχώρησε χωρίς σχόλια από το δικαστήριο. Σε λίγες ώρες όμως θα επανέλθει με μήνυση μέσω της οποίας θα μεταφέρει σε ποινικό επίπεδο αυτή την “αστική διαφορά”, αφού είναι προφανές για τον ίδιο πως πρόκειται για ένα ακραιφνώς πολιτικό θέμα.

Η εντολή στους δικηγόρους του είναι να ασκηθεί άμεσα η μήνυση και εκεί να περιγραφούν με ονόματα και διευθύνσεις όλα όσα έγιναν εκείνη τη ζοφερή περίοδο των τηλεοπτικών αδειών. Ποιος έφερε σε επαφή με ποιόν, ποιος προσέγγισε και με ποιον τρόπο τον “βασικό χρηματοδότη”, ποιος εν ολίγοις ήταν ο “κουμπάρος”. Με ονοματεπώνυμα και όχι με κωδικούς (τύπου White House) που θα χρειάζονται επεξηγήσεις. Αυτό τουλάχιστον φέρεται να έχει αποφασίσει να κάνει.

Ο αποκαλούμενος “κόκκινος εργολάβος”, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο στρέφει τα βέλη του κατά της τότε κυβέρνησης αποδίδοντας ρόλο συντονιστή στο “White House”, όπως αποκαλεί το Μέγαρο Μαξίμου, και κατευθυντήριου νου τον Νίκο Παππά. Με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την περασμένη Τετάρτη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο κ. Καλογρίτσας, ισχυρίζεται:

– Πως με πλήρη γνώση και συμφωνία με το “White House” συστάθηκε η εταιρεία που διεκδικούσε την τηλεοπτική άδεια.

– Πως υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House” δημιουργήθηκε εικονική σύμβαση υπεργολαβίας μεταξύ της “Τοξότης” και πανίσχυρου λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού ώστε να του δοθούν 3 εκατομμύρια ευρώ για την εγγυητική επιστολή ώστε να συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες”.

Στημένη;

Ουσιαστικά η πλευρά Καλογρίτσα, πέραν των παρανόμων πράξεων με κυβερνητική παρέμβαση που περιγράφει, αναδεικνύει αυτό που έλεγε όλη η αγορά το καλοκαίρι του 2016. Ότι ο διαγωνισμός γινόταν με σημαδεμένη τράπουλα και πως υπήρξαν συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως “λαγοί” προκειμένου να εκτινάξουν στα ύψη το κόστος για κάθε τηλεοπτική άδεια. Αυτό δηλαδή που τελικά περιγράφουν στελέχη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ περί προσπάθειας ποδηγέτησης των ΜΜΕ.

Exit mobile version