Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βασίλης Σπανάκης: Δίκαιη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Σπανάκης: Δίκαιη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων

Βασίλης Σπανάκης: Λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει με τα αναδρομικά των συνταξιούχων έδωσε η Κυβέρνηση με το Άρθρο 30 του Νόμου 4701/2020 του Υπουργείου Οικονομικών “Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων.

Βασίλης Σπανάκης: Λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει με τα αναδρομικά των συνταξιούχων έδωσε η Κυβέρνηση με το Άρθρο 30 του Νόμου 4701/2020 του Υπουργείου Οικονομικών “Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις” που ψηφίστηκε την Τετάρτη στην Ολομέλεια. Το θέμα είχε αναδείξει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπανάκης Βασίλης-Πέτρος με δύο Ερωτήσεις (υπ’ αριθμ. 3372 και 6211) που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Χρήστο Σταϊκούρα στις 17 Ιανουαρίου 2020 και στις 5 Μαΐου 2020 αντίστοιχα.

Με αυτές ο κ.Σπανάκης ζητούσε μεταξύ άλλων «νομοθετική ρύθμιση για τη δίκαιη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων έτσι ώστε και το Ελληνικό Δημόσιο να εισπράξει τους φόρους που του αναλογούν αλλά και οι συνταξιούχοι να φορολογηθούν δίκαια» και «παροχή κινήτρων για την οικειοθελή υποβολή δηλώσεων αναδρομικών στις περιπτώσεις που δεν έχουν υποβληθεί οι σχετικές δηλώσεις».

Μιλώντας την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών, ο Βουλευτής του Νότιου τομέα ανέφερε:

«Με το Άρθρο 30 του παρόντος νομοσχεδίου η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει με φορολογική δικαιοσύνη το θέμα της φορολόγησης των αναδρομικών των συνταξιούχων. Πλέον με αίτημα του φορολογούμενου εκδίδεται νέα πράξη από τη φορολογική διοίκηση, με την οποία οι πρόσθετοι φόροι ή οι τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής περιορίζονται σε ποσοστό 20% του κύριου φόρου και δεν επιβάλλεται πρόστιμο

Δείτε τις δύο Ερωτήσεις του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας εδώ και εδώ.

Παρακολουθήστε την ομιλία του κ. Σπανάκη στην Ολομέλεια της Βουλής  εδώ.

Επισυνάπτεται το Άρθρο 30 για τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων.

ΑΡΘΡΟ30-Β

Δείτε ακόμη

Σπανάκης για Ελληνικό: “Ανοίγει σήμερα από τα Νότια μια νέα σελίδα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας”
Βασίλης Σπανάκης: «Προτεραιότητα μας η ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά»
Τη δημιουργία ΔΟΥ Π.Φαλήρου-Ν.Σμύρνης & Αλίμου ζητάει ο Βουλευτής Βασίλης Σπανάκης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις