Κιμ Γιονγκ Ουν – σύζυγος: Διέρρευσαν «ροζ» φωτογραφίες

ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν – σύζυγος: Διέρρευσαν «ροζ» φωτογραφίες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κιμ Γιονγκ Ουν - σύζυγος: Ο πραγματικός λόγος που κρύβεται πίσω από την ανατίναξη του γραφείου διασύνδεσης Νότιας και Βόρειας Κορέας.

04.07.2020 | 13:14

Κιμ Γιονγκ Ουν – σύζυγος: Η… πληθωρικότητα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν είναι παγκοσμίως γνωστή. Από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που τιμούν τον εαυτό του μέχρι την… εξαφάνιση υψηλόβαθμων στελεχών του καθεστώτος επειδή τον δυσαρέστησαν, ο Κιμ έχει δώσει σαφή δείγματα της αποκλίνουσας συμπεριφοράς του. Η πρόσφατη, ωστόσο, στις 16 Ιουνίου, ανατίναξη του γραφείου διασύνδεσης με τη Νότια Κορέα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, καθώς δεν ήταν σαφής ο λόγος πίσω από την ενέργεια αυτή.

Κι ενώ όλοι αναζητούσαν πολιτικά κίνητρα για την ανατίναξη του γραφείου, η αποκάλυψη της πραγματικής αιτίας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανατίναξε το γραφείο του συνδέσμου, επειδή ο ουρανός της πρωτεύουσας Πιονγκ Γιανγκ «έβρεξε» ακατάλληλες φωτογραφίες της συζύγου του Ρι Σολ Γιου.

 Κιμ Γιονγκ Ουν – σύζυγος: Μπαλόνια στον ουρανό

Συγκεκριμένα, ομάδες από τη Νότιο Κορέα χρησιμοποιούν αρκετές φορές μπαλόνια που μεταφέρουν προπαγανδιστικό υλικό στον βορρά της χερσονήσου. Έτσι και τώρα με αυτή τη μέθοδο απέστειλαν στις 31 Μαΐου φυλλάδια με «ακατάλληλες» φωτογραφίες Ρι Σολ-Γιου, η πτώση των οποίων προκάλεσε ισχυρό σοκ στο καθεστώς της Πιονγκ Γιανγκ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρέσβη της Ρωσίας στην Πιονγκ Γιανγκ, Αλεξάντερ Ματσεγκόρα, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, «τα φυλλάδια περιείχαν ένα ιδιαίτερο είδος βρώμικης, προσβλητικής προπαγάνδας, που απευθυνόταν στη σύζυγο του ηγέτη, ενώ οι φωτογραφίες ήταν επεξεργασμένες με έναν εξευτελιστικό προς τη σύζυγο του Κιμ Γιονγκ Ουν τρόπο».

 

Κιμ Γιονγκ Ουν – σύζυγος: Η άγνωστη Πρώτη Κυρία

Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς ο Κιμ Γιονγκ-Ουν παντρεύτηκε την Ρι Σολ-Γιου. Πάντως ο γάμος τους έγινε γνωστός το 2012, ενώ η Πρώτη Κυρία εξακολουθεί να παραμένει εν πολλοίς μια άγνωστη. Αμερικανικές πηγές διατείνονται ότι το όνομά της είναι ψεύτικο και η ίδια είναι αγνώστου ηλικίας, καθώς  το καθεστώς δεν έχει αναφερθεί ποτέ σε εκείνη αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη ηλικία μέλους της οικογένειας. Πάντως η γενικότερη εκτίμηση την τοποθετεί μεταξύ 30 με 35 χρόνων. Στην πραγματικότητα η μοναδική πληροφορία που έχει δοθεί δημόσια για εκείνη είναι από τον βετεράνo star του ΝΒΑ Ντένις Ρόντμαν, που είναι ο μοναδικός Αμερικανός φίλος του Κιμ Γιονγκ-Ουν. Ο Ρόντμαν είχε δηλώσει στον βρετανικό Guardian το 2013 πως «πρόκειται για μια πολύ ευτυχισμένη οικογένεια».

 

 

Η τελευταία εμφάνιση της Ρι ήταν τον Ιούνιο του 2019, όταν ο Κινέζος πρόεδρος Σι Ζινπινγκ, και η σύζυγός του είχαν επισκεφτεί την Πιονγκ Γιανγκ. Ακολουθώντας την παράδοση του Κιμ και η Ρι έχει ακριβά γούστα. Στις λίγες δημόσιες εμφανίσεις της εμφανίζεται με αξεσουάρ και δημιουργίες πασίγνωστων οίκων μόδας.

 

Δείτε ακόμη

Τζόνσον: “Μην τα τινάξουμε τώρα στον αέρα, παιδιά” (vid)
Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από την έκρηξη στην Τουρκία (vid)
Κρούει νέο “καμπανάκι”ο ΠΟΥ – “Οι κυβερνήσεις να αφυπνιστούν”
Exit mobile version