Αθήνα

°C

Τρίτη

20

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλλοδαποί έμποροι ναρκωτικών: Σκληρό κύκλωμα στο κέντρο της Αθήνας
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλοδαποί έμποροι ναρκωτικών: Σκληρό κύκλωμα στο κέντρο της Αθήνας

Αλλοδαποί έμποροι ναρκωτικών: Σε μεγάλη, συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, συνελήφθησαν συνολικά δέκα επτά αλλοδαποί.

Αλλοδαποί έμποροι ναρκωτικών: Σκληρό κύκλωμα λαθρεμπόρων, κυρίως ηρωίνης και μεθαμφεταμινών, δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας και της Πλατείας Αιγύπτου, αλλά και στο Πεδίον του Άρεως και πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε μεγάλη, συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, συνελήφθησαν συνολικά δέκα επτά αλλοδαποί, οι οποίοι, κατηγορούνται ότι έπαιρναν μέρος, είτε ως εγκέφαλοι είτε ως μικρο διακινητές στην εμπορία των παραισθήσεων στους δύστυχους χρήστες που συχνάζουν στις περιοχές αυτές. Πρόκειται, κυρίως για Αφγανούς και Πακιστανούς και κατά δεύτερο λόγο, για Ιρανούς. Οι δύο αρχηγοί του κυκλώματος όμως ήδη έχουν πάρει το δρόμο για τις φυλακές και έτσι είχαν δώσει τα «σκήπτρα» της  εμπορίας σε δύο άλλους, ένας εκ των οποίων συνελήφθη και ο άλλος καταζητείται, όπως και άλλα έξι μέλη του πολυπλόκαμου κυκλώματος που είχε απλωθεί στις κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας.

Η σκληρότητα των ηγετικών μελών της πολυπρόσωπης συμμορίας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αφού «στρατολογούσαν» μικροδιακινητές, τους «χρέωναν» κάθε ημέρα τις ποσότητες που έπρεπε να διαθέσουν και τα χρήματα που έπρεπε να παραδώσουν στους «ταμίες» του κυκλώματος. Στην περίπτωση που αυτά ήταν λιγότερα από αυτά που είχαν υπολογίσει εκείνοι, έπεφταν θύματα ξυλοδαρμού!

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ,  από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και τη συνδρομή Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., «ξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου των Αθηνών και συγκεκριμένα στην Πλατεία Βικτωρίας, στην Πλατεία Αιγύπτου, στο Πεδίον του Άρεως και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

17 συλλήψεις

Συνελήφθησαν, μετά από επιχείρηση,  στα ανωτέρω σημεία, δεκαεπτά αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 10 επιπλέον αλλοδαποί. Τέσσερις, τυγχάνουν έγκλειστοι Καταστημάτων Κράτησης». Προηγήθηκε πολυήμερη έρευνα, για τη δράση σπείρας διακίνησης ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν και εντοπίστηκαν τα μέλη της οργάνωσης και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

«Όπως διαπιστώθηκε», αναφέρει η Αστυνομία, «η σπείρα, τουλάχιστον από τα μέσα του έτους 2019, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ηρωίνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στην Πλατεία Βικτωρίας, στην Πλατεία Αιγύπτου, στο Πεδίον του Άρεως και στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οι δυο που… παρέδωσαν σε άλλους

Αρχηγικά μέλη της οργάνωσης ήταν αρχικά δύο αλλοδαποί (ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης), οι οποίοι μετά την προφυλάκισή τους, ανέθεσαν τη διεύθυνση της οργάνωσης, σε δύο άλλους αλλοδαπούς, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη στο πλαίσιο των επιμέρους επιχειρήσεων, ενώ ο δεύτερος ταυτοποιήθηκε και αναζητείται».

Και η Αστυνομία, αναφέρεται στις βιαιοπραγίας των αρχηγικών μελών με θύματα τους μικροδιακινητές:

«Ως προς τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, τα αρχηγικά μέλη στρατολογούσαν μικροδιακινητές, στους οποίους σε καθημερινή βάση «χρέωναν» μικροποσότητες ναρκωτικών, που είχαν αποκρύψει σε διάφορα σημεία, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση. Οι διακινητές όφειλαν στο τέλος της ημέρας να τους παραδώσουν τα χρήματα από τις πωλήσεις.

Βιαιοπραγίες

Χαρακτηριστικό της δράσης των αρχηγικών μελών της οργάνωσης, αποτελεί το γεγονός ότι βιαιοπραγούσαν σε βάρος των μικροδιακινητών, σε περιπτώσεις που οι τελευταίοι τους παρέδιδαν λιγότερα χρήματα από αυτά που αντιστοιχούσαν στις ποσότητες που τους είχαν «χρεωθεί». Έως ότου ολοκληρωθεί η εξάρθρωση της οργάνωσης, διενεργήθηκαν δεκαοχτώ  επί μέρους επιχειρήσεις σε εστίες διακίνησης, κατά τη διάρκεια των οποίων ταυτοποιήθηκαν μέλη της συμμορίας και κατασχέθηκαν ποσότητες που προορίζονταν για άμεση διακίνηση.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

137 γραμμάρια ηρωίνης, 65 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, το χρηματικό ποσό των 498 ευρώ, 4 μαχαίρια, 1 πριόνι, 2 ξύλινα κλομπ, κινητά τηλέφωνα και πλήθος κενών συσκευασιών για ναρκωτικές ουσίες

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις