Αθήνα

°C

Τετάρτη

23

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Πωλίνα Γκιωνάκη κακοποίηση: Η “φρίκη” που έζησε η κόρη του αξέχαστου κωμικού
LIFESTYLE

Πωλίνα Γκιωνάκη κακοποίηση: Η “φρίκη” που έζησε η κόρη του αξέχαστου κωμικού

Πωλίνα Γκιωνάκη κακοποίηση: Υπάρχουν πολλά μέσα μας που και εμείς οι ίδιοι μετά από καιρό μπορούμε να εξηγήσουμε το "γιατί".

Πωλίνα Γκιωνάκη κακοποίηση: Στη δύσκολη περίοδο της κακοποίησης από τον σύντροφό της αναφέρθηκε η Πωλίνα Γκιωνάκη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, αποκαλύπτοντας συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τον εφιάλτη που έζησε για χρόνια. «Θα έπρεπε να έχω αντιδράσει πολύ πιο γρήγορα. Άργησα» παραδέχθηκε, ενώ στην ερώτηση γιατί τελικά το υπέμενε, ανέφερε: «Συμβαίνει αυτό όταν μπαίνεις σε μια σχέση με έναν άνθρωπο ιδιοφυή. Οι περισσότεροι είναι πολύ έξυπνοι και πάρα πολύ χειριστικοί. Αν μπλέξεις με έναν τέτοιο άνθρωπο φοβάσαι, δειλιάζεις. Υπάρχουν πολλά μέσα μας που και εμείς οι ίδιοι μετά από καιρό μπορούμε να εξηγήσουμε το “γιατί”. Νομίζω ότι δεν είμαι η μόνη γυναίκα που όταν φεύγουμε από μια σχέση που δεν ζούμε καλά σε αυτή, μας απασχολεί αυτό το ερώτημα».

Σε άλλη ερώτηση για το εάν είχε δείγματα στην αρχή της σχέσης, η ίδια δήλωσε: «Και βέβαια είχα, δεν θα πω ψέματα. Αλλά όταν μου έλεγε “δεν θα ξαναγίνει, νόμιζες ότι… συγγνώμη” έκανα πίσω». Η ίδια αποκάλυψε: «Κάθε φορά που δεχόμουν κακοποίηση έφευγα αλλά επέστρεφα. Αλλά με έσωσε το μυαλό μου. Σταμάτησε να λειτουργεί και η ενοχή που με έκανε να νιώθω ότι έφταιγα επειδή προκαλούσα εγώ αυτή την κατάσταση.

Όταν ένιωσα ότι κινδυνεύει η ζωή μου, αφού κόντευε να με πνίξει στην κυριολεξία, ξύπνησα. Έχω κάνει πολλά λάθη αλλά από αυτά έμαθα. (…). Η βία έχει πολλές σταδιακές μορφές ανάπτυξης. Όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο δεν σε πλακώνει στα χαστούκια. Αρχίζει με λεκτική – ηλίθια, τι είναι αυτά που κάνεις- και ψυχολογική βία- δεν μπορείς χωρίς εμένα, είμαι το στήριγμά σου, κανείς δεν θα σε αγαπήσει όσο εγώ. Αυτά δεν μπορούσα να τα αναγνωρίσω. Μετά καταλήγει, όταν υπάρχει διαφωνία, και στη σωματική…».

Πωλίνα Γκιωνάκη: Τι είχε πει στην Ελένη πριν 2 χρόνια

Δείτε ακόμη

“Με είχε κλειδώσει, με χτυπούσε” – Ο εφιάλτης της Ραφαέλας Πλαστήρα

Ποιο μπορεί να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τούνη;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις