Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρώτες πτήσεις από εξωτερικό: Πάτησαν Ελλάδα τουρίστες από Τσεχία και Γερμανία
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτες πτήσεις από εξωτερικό: Πάτησαν Ελλάδα τουρίστες από Τσεχία και Γερμανία

Πρώτες πτήσεις από εξωτερικό: Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου θα φανούν οι επιπτώσεις του τουρισμού.

Πρώτες πτήσεις από εξωτερικό: Κατέφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στην Κρήτη, με τους 167 επισκέπτες να φτάνουν από την Τσεχία στο Ηράκλειο περίπου στις 7:30 το πρωί, σε πτήση που δεν ήταν προγραμματισμένη. Ήδη έχουν γίνει 20 τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ στις 8:10 ήταν προγραμματισμένη να φτάσει πτήση από το Αμβούργο. Συνολικά σήμερα στο «Νίκος Καζαντζάκης» αναμένονται 35 πτήσεις από Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία και Ολλανδία.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του αεροδρομίου Ηρακλείου αναμένονται να γίνονται τα τεστ σε συγκεκριμένους τουρίστες που θα καταφτάνουν στο νησί. Σημειώνεται ότι και στα δύο αεροδρόμια του νησιού εφαρμόζονται με μεγάλη προσοχή τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

8 πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο Χανίων

Πτήση από το Βερολίνο κάνει ποδαρικό στo αεροδρόμιο Χανίων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσεων του εξωτερικού σήμερα στα Χανιά αναμένονται να φτάσουν περίπου έξι πτήσεις από Γερμανία, Γαλλία και Αυστρία.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου θα φανούν οι επιπτώσεις του τουρισμού

“Όπου υπάρχουν μετακινήσεις, υπάρχει και αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού”, τονίζει στο iatropedia ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος, προαναγγέλλοντας με τη φράση αυτή, την πιθανότητα να μην αποφύγουμε τελικά μια έξαρση κρουσμάτων που θα οφείλεται στους εισερχόμενους από το εξωτερικού τουρίστες:

“Θα έρχονται οι τουρίστες από διάφορα μέρη. Έχουμε και θα έχουμε και από τα βόρεια σύνορα μας αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, τα οποία θα περνούν οδικώς από τον Προμαχώνα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων σε χώρες όπως η Σερβία, η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Ρουμανία, Υπάρχει αύξηση εκεί που μας ανησυχεί. Αν έχεις 13 χιλιάδες Σέρβους κάθε εβδομάδα στην Ελλάδα, είναι ένα θέμα… Γίνεται μία προσπάθεια από τον ΕΟΔΥ να καταγράφονται όσοι μπαίνουν στην Ελλάδα, ώστε να μπορεί κανείς να τους εντοπίσει, να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, αλλά σίγουρα κάποια θα ξεφύγουν, παρ’ ότι μέχρι τώρα έχουμε πάει καλά. Θα φανεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, εκεί θα υπάρξει ένδειξη τι θα έχει γίνει με το άνοιγμα των συνόρων”, αναφέρει ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Ο ιός υπάρχει, θέλει προσοχή

Ο κ. Θάνος Δημόπουλος υπογραμμίζει ότι ο ιός υπάρχει, κι αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα από σήμερα και μετά, θα έχουμε έξαρση και σοβαρά προβλήματα, καθώς, όπως επισημαίνει, όπου υπάρχουν μετακινήσεις ανθρώπων από τη μία χώρα στην άλλη, υπάρχουν και πολλά κρούσματα:

““Θυμόσαστε, τη διαφορά σε αριθμό κρουσμάτων μεταξύ της βόρειας Ιταλίας που είχε πολλούς τουρίστες και της νότιας Ιταλίας, ή για παράδειγμα τι συνέβη με την Ολλανδία, που δέχεται 35 εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο στα αεροδρόμια. Οι χώρες που είχαν χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, ήταν αυτές που είχαν χαμηλό αριθμό μετακινήσεων. Ίσως γι’ αυτό έχουν αυξηθεί τα κρούσματα τον τελευταίο μήνα στις Βαλκανικές χώρες. Κι εδώ στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί το ίδιο”.

“Αυτό που δεν θέλουμε να συμβεί είναι να υπάρχουν πολλά κρούσματα διάσπαρτα στη χώρα, καθώς αυτό θα σημαίνει ότι έχει χαθεί ο έλεγχος της επιδημίας. Η εστιασμένη διασπορά, είναι μια περισσότερο ελεγχόμενη κατάσταση. Μπορεί να τύχουν 50 κρούσματα, αλλά αν τύχουν σε 50 σημεία εκεί ανησυχείς πολύ. Αν είναι 50 κρούσματα και είναι 15 εδώ και 5 εκεί, δηλαδή πιο εστιασμένα είναι διαφορετικό. Υπάρχει ανάγκη ο κόσμος να δείξει μια προσήλωση όσο γίνεται περισσότερο, στην απόσταση, στη μάσκα, στο πλύσιμο χεριών, στις συναθροίσεις, όσο μπορεί περισσότερο”.

Δείτε ακόμη

Ο χάρτης των κρουσμάτων στη χώρα μας – 20 νέα, πού ανιχνεύθηκαν

Μεγάλη μέρα σήμερα για τη χώρα – Ανοίγουν τα σύνορα, πάνω από 150 οι διεθνείς πτήσεις

Απελευθερώνεται ο τουρισμός, προβληματίζουν τα εισαγόμενα κρούσματα του Ιουνίου

Θρομβώσεις, υπογονιμότητα, παραλήρημα – Τι αφήνει “πίσω” του ο Covid 19

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις