Αυτοκίνητο αντισηπτικό: Τι λένε οι ειδικοί

PLUS

Αυτοκίνητο αντισηπτικό: Τι λένε οι ειδικοί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Αυτοκίνητο αντισηπτικό: Η χρήση αντισηπτικού μέσα στο αυτοκίνητο ενδέχεται να είναι επιζήμια για συγκεκριμένες επιφάνειες.

27.06.2020 | 12:08

Αυτοκίνητο αντισηπτικό: Στο πνεύμα των ημερών και κατά τις συστάσεις των ειδικών, οι περισσότεροι από εμάς καθαρίζουμε τα χέρια μας με αντισηπτικό, όταν επιστρέφουμε στα οχήματά μας μετά από διάφορες εξωτερικές δραστηριότητες. Αυτό ωστόσο να προστατεύει την υγεία μας, όμως ενδέχεται να είναι επιζήμιο για το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Κι αυτό γιατί ουσίες, όπως η αιθανόλη, που περιέχονται στα αντισηπτικά χεριών ενίοτε δημιουργούν χημικές αντιδράσεις πάνω στις επιφάνειες, προκαλώντας την πρόωρη φθορά τους. Εκτός βέβαια αν προστατεύονται από ειδικές επιστρώσεις.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των δοκιμών, η χημική σύσταση των εξωτερικών στρωμάτων διαφόρων τμημάτων μπορεί κάλλιστα να αλλάξει, με σκοπό την προστασία του εσωτερικού. Δοκιμές διενεργούνται επίσης σε διάφορα αξεσουάρ. Είναι γεγονός πως η χρήση αντισηπτικών χεριών αυξήθηκε κατακόρυφα από τότε που ξέσπασε η πανδημία του νέου κορονοϊού. Στην Ιταλία για παράδειγμα σημειώθηκε πολλαπλάσια αύξηση πωλήσεων στα αντισηπτικά χεριών, συγκριτικά με τα εβδομαδιαία στοιχεία πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις, η παγκόσμια αγορά για τα αντισηπτικά χεριών θα αυξηθεί σχεδόν κατά δύομισι φορές φέτος συγκριτικά με το 2019.

Αυτοκίνητο αντισηπτικό: Τι πρέπει να προσέχουμε

Κατά τη διαδικασία καθαρισμού θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση προϊόντων που περιέχουν λευκαντικό ή υπεροξείδιο του υδρογόνου, αλλά και καθαριστικά με βάση την αμμωνία, μιας και αυτά είναι πιθανό να καταστρέψουν αντιθαμβωτικές και αντιχαρακτικές επιστρώσεις. Τα απολυμαντικά οικιακής χρήσης αποτελούν πάντα έναν αποτελεσματικό τρόπο εξάλειψης της όποιας απειλής.

Πού πρέπει να προσέξουμε

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε επιφάνειες που αγγίζουμε συχνά, όπως το τιμόνι, οι χειρολαβές, ο επιλογέας ταχυτήτων, οι διακόπτες και οι οθόνες αφής, οι μοχλοί για την ενεργοποίηση των καθαριστήρων και των φλας, τα υποβραχιόνια και οι μηχανισμοί ρύθμισης των καθισμάτων. Επίσης, οι ζώνες ασφαλείας θα πρέπει να βρίσκονται για όλους τους οδηγούς ψηλά στη λίστα ελέγχων στον τομέα της καθαριότητας. Η ζώνη ασφαλείας αγκαλιάζει το σώμα και είναι πιθανόν να συγκρατεί μικρόβια από τα σταγονίδια που διασπείρονται με το βήχα και το φτάρνισμα.

Δείτε ακόμη

4 καλοί λόγοι για να τον χωρίσεις το καλοκαίρι
Κρέμα ματιών: Δεν φροντίζει μόνο την επιδερμίδα αλλά και την ψυχολογία σου!
Τρεις νόστιμες και λαχταριστές καλοκαιρινές συνταγές με λαχανικά
Exit mobile version