Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κρέμα ματιών και ψυχολογία: Μάθε πόσο σημαντική είναι και γιατί πρέπει να επενδύσεις σε αυτή
PLUS

Κρέμα ματιών και ψυχολογία: Μάθε πόσο σημαντική είναι και γιατί πρέπει να επενδύσεις σε αυτή

Κρέμα ματιών και ψυχολογία: Είναι πιο λεπτή, έχει διαφορετική δομή και βρίσκεται σε ένα σημείο που κινείται συνεχώς.

Κρέμα ματιών και ψυχολογία: Η περιποίηση των ματιών είναι ένα θέμα των… άκρων και θα σου εξηγήσω γιατί ξεκινώ αυτό το άρθρο με ένα τόσο “βαρύ” statement. Υπάρχουν βλέπεις γυναίκες που αντιλαμβάνονται πως μία κρέμα ματιών είναι απαραίτητη σε κάθε ηλικία και άλλες που δεν δίνουν σημασία. Είναι εκείνες που θεωρούν πως, περνώντας την ενυδατική τους και από την περιοχή των ματιών, περιποιούνται ικανοποιητικά την επιδερμίδα τους και το θέμα τελειώνει εκεί. Η επιδερμίδα όμως γύρω από τα μάτια είναι τόσο διαφορετική από το υπόλοιπο πρόσωπο…

Είναι πιο λεπτή, έχει διαφορετική δομή και βρίσκεται σε ένα σημείο που κινείται συνεχώς. Είναι το σημείο του προσώπου που μπορεί να “μαρτυρήσει” όλα μας τα μυστικά: Πόσο έχουμε κοιμηθεί (μαύροι κύκλοι), αν λυπηθήκαμε το προηγούμενο βράδυ (πρήξιμο), αν φάγαμε σωστά (σακούλες) αλλά κυρίως, είναι το σημείο που θα προδώσει την ηλικία μας με κάθε χαμόγελο και κάθε έκφραση. Πως γίνεται λοιπόν να μην χρειάζεται ειδική περιποίηση και προϊόντα; Ασφαλώς και χρειάζεται ειδική ρουτίνα περιποίησης όμως αυτή η περιποίηση δεν είναι επιφανειακή (pun intended).

Eye Cream: When, why, and how you should be using it | ALASTIN ...

Κρέμα ματιών και ψυχολογία: “Τα μάτια είναι πράγματι ο καθρέφτης της ψυχής”

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στο Πανεπιστήμιου του Harvard, η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών θεωρεί πως θα έδειχνε και θα ένιωθε νεότερη αν δεν είχε τόσες ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Μέχρι να το διαβάσω αυτό θεωρούσα πως θα ένιωθα νεότερη αν δεν είχα εκείνες τις λεπτές γραμμές στο μέτωπο. Συνειδητοποίησα όμως πως, με ένα χαμόγελο, γύρω από τα μάτια μου φαίνονταν δεκάδες μικρές γραμμές που, ναι μεν μου θύμιζαν χαμόγελα αλλά χαμόγελα του παρελθόντος. Ήταν ένα reminder του χρόνου που περνά και της επιδερμίδας που χάνει πολύτιμα συστατικά. Σκέφτηκα πόσες γραμμές ακόμη θα είχα αν δεν φορούσα κρέμα ματιών από τα 20 και ναι, από τότε, κάθε φορά που χαμογελώ στον καθρέφτη τα μάτια μου είναι το πρώτο που παρατηρώ.

Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν τα μάτια είναι πράγματι ο καθρέφτης της ψυχής αλλά και ένας χάρτης της διαδρομής που έχουμε διανύσει στη ζωή μας. Η περιποίησή της περιοχής των ματιών είναι κατά συνέπεια άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψυχολογία μας. Αν με ρωτάς, θεωρώ πως μπορείς να κάνεις “εκπτώσεις” στα προϊόντα που χρησιμοποιείς όταν μιλάμε για την ενυδάτωση της επιδερμίδας αλλά ποτέ σε ό, τι έχει να κάνει με τα μάτια. Τα μάτια είναι πολύτιμα και αξίζουν το καλύτερο. Δεν χρειάζονται αλλά απαιτούν σωστή περιποίηση και κάπως έτσι φτάνουμε στα προϊόντα.

The Best Anti-Aging Eye Creams of 2019

Η κρέμα ματιών είναι αδιαπραγμάτευτο προϊόν

Αρκεί μία κρέμα; Χρειάζεται ορός; Πότε; Γιατί; Ποιος; Ισχύουν τα ίδια και για τα προϊόντα μακιγιάζ; Δεν υπάρχει μία απάντηση. Η κρέμα για τα μάτια είναι αδιαπραγμάτευτο προϊόν που πρέπει να υπάρχει στο νεσεσέρ σου από τα 20. Ο ορός ίσως να έρθει αργότερα αλλά όλα εξαρτώνται από αυτό που έχει ανάγκη το δέρμα σου. Ένα νεανικό δέρμα μπορεί να παρουσιάσει έντονη ανάγκη για θρέψη και να χρειαστεί έναν ορό εντατικής δράσης.Ένα πιο ώριμο δέρμα από την άλλη, με σωστή περιποίηση από νωρίς, μπορεί να μην χρειάζεται άμεσα ορό. Πρέπει να “ακούς” το δέρμα σου και να προτιμάς την πρόληψη από την αντιμετώπιση.

Μπορεί να σου φαίνεται μια πολυτέλεια. Mία πολυτέλεια όμως που αξίζεις εσύ και τα μάτια σου. Είναι μία επένδυση στην ομορφιά αλλά και την ψυχολογίας σου. Από τις πολυτελείς συσκευασίες στα μοναδικά αρώματα και τις υφές μέχρι το τελικό αποτέλεσα που ζωγραφίζεται μπροστά σου. Είναι η απόδειξη γιατί πρέπει να επενδύσεις στην περιποίηση των ματιών σου. Το οφείλεις στον εαυτό σου και στα χιλιάδες χαμόγελα που θα έρθουν αλλά δεν θα αφήσουν κανένα σημάδι στο δέρμα σου. Για σκέψου το…

8 Best Drugstore Eye Creams Of All Time | Makeup Tutorials

Δείτε ακόμη

Κάπνισμα: Κόψτο μια για πάντα με αυτή τη διατροφή
Ποιες είναι οι τροφές που προκαλούν ακμή
Τα ζευγάρια που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι βλέπουν περισσότερα όνειρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις