Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμπόριο βρεφών – Ιράν: Τρεις συλλήψεις για πωλήσεις στο instagram
ΚΟΣΜΟΣ

Εμπόριο βρεφών – Ιράν: Τρεις συλλήψεις για πωλήσεις στο instagram

Εμπόριο βρεφών - Ιράν: Τρεις άνδρες συνελήφθησαν καθώς επιχείρησαν να πουλήσουν δύο μωρά στο instagram

Εμπόριο βρεφών – Ιράν: Η αστυνομία του Ιράν συνέλαβε τρεις ανθρώπους που βαρύνονται με υποψίες για εμπόριο βρεφών στο  Instagram, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Isna.”Τρεις άνθρωποι, που ήθελαν να πουλήσουν δύο μωρά, συνελήφθησαν”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης Χουσέιν Ραχίμι. Το ένα από τα μωρά ήταν 20 ημερών και το άλλο δύο μηνών, διευκρίνισε ο αξιωματικός. Η αστυνομία δέχθηκε καταγγελίες για “διαφημίσεις σχετικά με την πώληση μωρών στο Instagram”. Οι φωτογραφίες των μωρών είχαν κοινοποιηθεί σε 10-15 λογαριασμούς στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Κάθε μωρό ήδη είχε αγοραστεί έναντι 50-100 εκατομμυρίων ριάλ (226-450 ευρώ) προτού επιχειρήσουν να το πουλήσουν έναντι ενός ποσού 400-500 εκατομμυρίων ριάλ (περίπου 1.800 και 2.250 ευρώ), σύμφωνα με τον Ραχίμι, που δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες. Τη φροντίδα των παιδιών ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με το Isna, ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες υποστήριξε ότι ήταν άνεργος και χωρίς χρήματα και είχε ρόλο μεσάζοντα. Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του Facebook -στο οποίο ανήκει και το Instagram- δήλωσε στο CNNi ότι η εταιρεία διεξάγει έρευνες:”Δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο ή συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσουν σε εκμετάλλευση ανθρώπων στο Instagram. Δηλαδή, δεν επιτρέπεται η πώληση παιδιών για παράνομη υιοθεσία. Είμαστε ενημερωμένοι για το συμβάν και συνεχίζουμε τις έρευνές μας”.

Ισραήλ: Η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατεία των ...

Εμπόριο βρεφών – Ιράν: Ένα αιώνιο πρόβλημα

Η συγκεκριμένη υπόθεση αγοραπωλησίας παιδιών δεν είναι η πρώτη  που αποκαλύφθηκε από τις αρχές του Ιράν. Νωρίτερα φέτος, η αστυνομία στην επαρχία Γκοργκάν  συνέλαβε τέσσερις γυναίκες και έναν άνδρα που φέρεται να έβρισκαν φτωχές έγκυες γυναίκες, τις όποιες βοηθούσαν με τα νοσοκομειακά τους έξοδα και μετά τον τοκετό τους έπαιρναν τα νεογέννητα και τα μεταπουλούσαν.

Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια στην χώρα και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί μια ουσιαστική λύση. Μάλιστα το 2016, η τότε αντιπρόεδρος για τις οικογενειακές και γυναικείες υποθέσεις Shahindokht Molaverdi εξέφρασε την ανησυχία του για τον ο “μεγάλο αριθμό” των μελλοντικών μητέρων που για οικονομικούς κυρίως λόγους θα πωλούσαν  τα μωρά τους. Η κυρία Molaverdi έκανε λόγο για ανάγκη στήριξης των μελλοντικών μητέρων και ειδικά των ανύπαντρων, για να μην αναγκάζονται να προβούν σε τέτοιου είδους πράξεις.

ΕΜΠΟΡΙΟ ΒΡΕΦΩΝ Archives - zarpanews.gr

Δείτε ακόμη

Δεύτερο επεισόδιο στην Βρετανία κατά αστυνομικών από πρόσωπα που συμμετείχαν σε πάρτι
Διάσωση 110 μεταναστών ανοιχτά της Λαμπεντούζα
Με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις πέταξε πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ ο Μπορέλ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις