Σπείρα Ρομά Λάρισα: Είχαν διαρρήξει 5 οικίες

ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα Ρομά Λάρισα: Είχαν διαρρήξει 5 οικίες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Σπείρα Ρομά Λάρισα: Συνελήφθησαν από την Ασφάλεια τέσσερα μέλη της ομάδας και αναζητείται ένας πέμπτος.

26.06.2020 | 16:53

Σπείρα Ρομά Λάρισα: Έφθασαν στα μέσα Ιουνίου στη Λάρισα κι έπεσαν με τα… μούτρα στις διαρρήξεις σπιτιών. Τα χρήματα, τα κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας, που αφαιρούσαν, τα έκρυβαν σε ειδική κρύπτη του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν και συγκεκριμένα, στην κονσόλα κάτω από το ταμπλό του οχήματος. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας, που είδαν από τα μέσα του μηνός τον αριθμό των καταγγελιών ιδιοκτητών κατοικιών και διαμερισμάτων να αυξάνεται μέρα τη μέρα, άρχισαν να ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όλες οι καταγγελίες είχαν ένα κοινό σημείο. Ότι οι δράστες των εισβολών, παραβίαζαν πάντα τα παράθυρα των οικιών. Από την έρευνά τους, που περιελάμβανε και τις «νέες αφίξεις» στην πόλη, έφθασαν στην ταυτοποίηση και εν τέλει στη σύλληψη της σπείρας των Ρομά, που ευθυνόταν για τις ληστρικές επιδρομές στα σπίτια της Λάρισας.

Σπείρα Ρομά Λάρισα: Συνελήφθησαν οι τέσσερις

Συνελήφθησαν τέσσερις Ρομά, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία και πέμπτου συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται, καθώς προς το παρόν διαφεύγει τη σύλληψη. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, «εξιχνιάσθηκαν άμεσα, έπειτα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, πέντε υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οικιών, που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Λάρισας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, τέσσερις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών». Η Αστυνομία σημειώνει ακόμη ότι στη δικογραφία περιλαμβάνεται, ακόμη ένας συνεργός τους, ο οποίος αναζητείται, καθώς και ότι τα πλήρη στοιχεία του, έχουν ταυτοποιηθεί.

Παραβίαζαν τα παράθυρα

«Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας», αναφέρεται από την ΕΛ.ΑΣ «εξακριβώθηκε ότι, οι ανωτέρω δράστες, τουλάχιστον από τα μέσα του τρέχοντος μήνα, οργανώθηκαν με σκοπό την διάπραξη κλοπών οικιών, με τη μέθοδο της διάρρηξης των παραθύρων αυτών. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες διέπραξαν πέντε κλοπές-διαρρήξεις οικιών, στην πόλη της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή του νομού, κατά τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 20.500 ευρώ περίπου και το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ».

Όσο για το που βρέθηκαν τα κλοπιμαία, η Αστυνομία προσθέτει: «Από τον ενδελεχή έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε ειδική κρύπτη και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών κοσμημάτων, ενώ επιπλέον, από την κατοχή τους κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ». Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών, που είχαν πέσει θύματα, αναγνώρισαν αρκετά από τα κλοπιμαία και τα ξαναπήραν στην κατοχή τους.

Η έρευνα συνεχίζεται

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από την Ασφάλεια Λάρισας, προκειμένου διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, είτε στην πόλη της Λάρισας είτε σε άλλες πόλεις απ όπου είχαν διέλθει οι συλληφθέντες.

Δείτε ακόμη

Ληξιαρχικές πράξεις με ένα κλικ από σήμερα
Κράνη, πυροσβεστήρες, λοστοί – Τι βρήκαν οι Αρχές στο υπό κατάληψη κτίριο των Εξαρχείων
Enjoy your stay and stay safe: Ανοίγουν δεκάδες πύλες εισόδου από την 1η Ιουλίου
Exit mobile version