Εξάρχεια επιχείρηση – ευρήματα: Κράνη, πυροσβεστήρες, λοστοί

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια επιχείρηση – ευρήματα: Κράνη, πυροσβεστήρες, λοστοί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Εξάρχεια επιχείρηση - ευρήματα: Νέα αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε στα Εξάρχεια σε 2 κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη από το 2015, στην οδό Δερβενίων 56 και 52.

26.06.2020 | 14:35

Εξάρχεια επιχείρηση – ευρήματα: Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία φωτογραφίες από τα ευρήματα σε δύο υπό κατάληψη κτίρια επί της οδού Δερβενίων, στα Εξάρχεια.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εντός των κτιρίων, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία δεν βρέθηκε κανένα άτομο. Βρέθηκαν όμως και κατασχέθηκαν αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Η Αστυνομία στην επίσημη ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση, που ξεκίνησε από νωρίς σήμερα το πρωί, για την εκκένωση δύο κτηρίων, επί της οδού Δερβενίων 52 και 56 στα Εξάρχεια, που τελούσαν υπό κατάληψη. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, στυλιάρια, ηλεκτρονικός υπολογιστής και έντυπο υλικό.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττική. Τα ευρήματα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων για ανεύρεση αποτυπωμάτων αλλά και στοιχείων DNA προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα άτομα που τα είχαν στην κατοχή τους. Σημειώνεται ότι το ένα από τα δύο κτίρια της οδού Δερβενίων, ανήκει σε ιδιώτη και τελούσε υπό κατάληψη από το 2015. Αρχικά στεγάστηκαν σ αυτό αλλοδαποί, αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν και οι χώροι είχαν μετατραπεί σε αποθήκευση αντικειμένων για επιθέσεις κατά αστυνομικών.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υλοποιείται εδώ και μήνες πρόγραμμα εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων τόσο στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων όσο και σε άλλα σημεία της Αττικής, αλλά και της περιφέρειας. Οι επιχειρήσεις εκκένωσης είχαν σταματήσει λόγω κορονοϊου αλλά τώρα φαίνεται ότι το σχέδιο και πάλι αρχίζει να υλοποιείται.

Exit mobile version