Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

21

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρέβα ηχητικό: “Όταν στοχοποιείται γυναίκα πρωθυπουργού, φανταστείτε τι θα γίνει με τον απλό πολίτη”
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρέβα ηχητικό: “Όταν στοχοποιείται γυναίκα πρωθυπουργού, φανταστείτε τι θα γίνει με τον απλό πολίτη”

Μαρέβα ηχητικό: Στη Δικαιοσύνη βρίσκεται το usb με την ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον τέως υπουργό, Νίκο Παππά, με τις εξελίξεις στο εν λόγω ζήτημα να αναμένονται ραγδαίες.

Μαρέβα ηχητικό: Στην εκπομπή Live Newsμίλησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ως δικηγόρος της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη για την αναφορά του ονόματός της στην ηχογραφημένη συνομιλία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά.  Ο κ. Δημητρακόπουλος υπενθύμισε ότι στο επίμαχο ηχητικό, ο κ. Παππάς ζητά από τον Σάμπυ Μιωνή, να παρέμβει στον κ. Παπασταύρου (στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά και δικηγόρο) να δώσει στοιχεία για την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Στην ηχογραφημένη συνομιλία ακούγεται ο κ. Μιωνή να απαντά στον Νίκο Παππά ότι δεν έχει στοιχεία, σημειώνοντας  πως η σύζυγος του νυν πρωθυπουργού είναι στενή οικογενειακή του φίλη. “Ακούγοντας ότι ένας πρωτοκλασάτος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεξί χέρι του Τσίπρα, κουβεντιάζει με ένα φίλο του, επιχειρηματία, να του λέει ”πες κάτι για την Μαρέβα Μητσοτάκη”, τρομάζω”, συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

“Φανταστείτε να είχαμε τον Άδωνι Γεωργιάδη, να μιλά με έναν επιχειρηματία και να του λέει θα σε βοηθήσω σε μια επένδυση, αλλά θέλω να βγεις και να μιλήσεις σε βάρος της γυναίκας του κ. Τσίπρα…”, διερωτήθηκε. “Δεν είναι μια θεσμική εκτροπή; Όταν στοποχοιούν τη γυναίκα ενός πρωθυπουργού, τότε τι θα γίνει με τον απλό πολίτη, αν έρθει σε κόντρα με ένα κομματικό στέλεχος θα τον εξαφανίσουν. Αυτά τα πράγματα είναι συμβατά με μια δημοκρατία;”.

Τον απλό πολίτη τι θα τον κάνουν;

“Ως δικηγόρος της κ. Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη έζησα το 2017, 2018, 2019 το κυνηγητό μίας γυναίκας που το μόνο λάθος της είναι ότι σχετίζεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή η γυναίκα ελέγχθηκε από 3 εισαγγελείς, τέτοιο έλεγχο δεν έχω ξαναδεί. Και όταν βγήκαν τα πορίσματα ότι δεν υπήρχε θέμα στο πόθεν έσχες και πήγα να πάρω την πράξη αρχειοθέτησης, δεν μου έδιναν τα χαρτιά, μου ζητούσαν το πρωτότυπο. Αν προσπαθούν να συντρίψουν μια γυναίκα πολιτικού αρχηγού, τον απλό πολίτη τι θα του κάνουν;”, αναρωτήθηκε.

Αναφορικά στο αν το ηχογραφημένο υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για στάθμιση των εννόμων αγαθών και σημείωσε: “Για την ελληνική έννομη τάξη, το να καταγράφεις έναν διάλογο είναι ποινικό αδίκημα, τώρα είναι πλημμέλημα.

Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρανόμως κτιθέντα μέσα. Πρέπει να κάνουμε στάθμιση των εννόμων αγαθών. Από τη μία πλευρά παραβιάζεται το απόρρητο μιας συζήτησης, μιας συνομιλίας και από την άλλη, υπάρχει ένα άλλο έννομο αγαθό, με αδικήματα σχετικά με διαπλοκή, όπου στοχοποιούνται άτομα χωρίς στοιχεία, ενώ διερευνάται αυτή την στιμή κι αν υπάρχει οργανωμένο κύκλωμα μέσα στην ελληνική δικαιοσύνη που χωρίς στοιχεία ποινικοποιούσε συμπεριφορές πολιτικών αντιπάλων. Αν πιστοποιηθεί ότι δρούσε ένα τέτοιο κύκλωμα σείεται συθέμελα το κράτος δικαίου”, υπογράμμισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις