35χρονη βιτριόλι νέα: Στις φυλακές Ελαιώνα η κατηγορούμενη – “Είναι σε καλύτερη κατάσταση”

ΕΛΛΑΔΑ

35χρονη βιτριόλι νέα: Στις φυλακές Ελαιώνα η κατηγορούμενη – “Είναι σε καλύτερη κατάσταση”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

35χρονη βιτριόλι νέα: Η Ιωάννα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για πέμπτη εβδομάδα, ενώ ακόμη όπως αποκάλυψαν οι γιατροί δεν έχει δει το πρόσωπό της.

25.06.2020 | 06:29

35χρονη βιτριόλι νέα: Στις φυλακές του Ελαιώνα θα μεταχθεί η 35χρονη, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Π. στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με όσα είπε ο συνήγορός της, Σάκης Κεχαγιόγλου, στην τηλεόραση του Star, δεν συντρέχει φόβος για την ασφάλειά της και η απόφαση είναι για λειτουργικούς λόγους. Όσον αφορά στην απόφασή της να μην απολογηθεί, ο κ. Κεχαγιόγλου επεσήμανε πως την ημέρα της απολογίας της ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και δεν ήταν σε θέση να το κάνει. Πάντως όπως είπε, η κατηγορούμενη θα απολογηθεί, χωρίς να διευκρινίζει πότε, και τότε θα δώσει απαντήσεις για τα κίνητρα πίσω από την επίθεση και τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε πως πλέον είναι πιο ήρεμη και σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, ενώ δείχνει λίγο πιο συνεργάσιμη σε σχέση με τις πρώτες μέρες. «Στις αρχές της είχα ζητήσει να με βοηθήσει να τη βοηθήσω γιατί η δικογραφία βοά. Τώρα είναι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση», είπε.

Η Ιωάννα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για πέμπτη εβδομάδα, ενώ ακόμη όπως αποκάλυψαν οι γιατροί δεν έχει δει το πρόσωπό της. Όπως όλα δείχνουν, όμως, οι γιατροί που παρακολουθούν την Ιωάννα φαίνεται πως κατάφεραν να σώσουν το αριστερό μάτι της. Ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος της οικογένειας της Ιωάννας επανέλαβε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι η Ιωάννα δεν είχε δει ποτέ στη ζωή της τον 40χρονο που θεωρείται «μήλον της έριδος».

Ενώ για τους ισχυρισμούς της 35χρονης, ότι ίσως να υπήρχε άλλος λόγος για την επίθεση και όχι ο 40χρονος, ο κ. Αλεξανδρής δήλωσε πως δεν είναι εις γνώση του κάτι τέτοιο. Συμπλήρωσε πως από την δικογραφία, «φαίνεται ποιοι ήταν οι λόγοι της επίθεσης και δεν αναμένεται να δούμε εκπλήξεις» ως προς τα κίνητρα της επίθεσης.

35χρονη βιτριόλι: Ο ύπνος του ταξιτζή

Στο μεταξύ η κάμερα του MEGA  και ο Δημήτρης Λάππας βρέθηκε στη Λ. Συγγρού 142, στο σημείο όπου βρίσκεται ο τηλεφωνικός θάλαμος όπου η δράστις φαίνεται πως άρχισε να κάνει τα πρώτα λάθη. Η επίθεση είχε σχεδιαστεί αρχικά για τις 19 Ιουνίου όμως ο… ύπνος του ταξιτζή που θα την μετέφερε χάλασε το «τέλειο έγκλημα», αφού άλλαξε τα σχέδια της 35χρονης. Από αυτό το καρτοτηλέφωνο η 35χρονη πήρε τηλέφωνο στην  εταιρεία ραδιοταξί για να διαμαρτυρηθεί που δεν είχε πάει ο οδηγός στο ραντεβού και από εκεί και μετά άρχισαν κρίσιμα λάθη που οδήγησαν τους αστυνομικούς στα ίχνη της.

Τα βασικά ερωτήματα της ΕΛ.ΑΣ. σχετίζονται με το πού αγόρασε το βιτριόλι και το GPS η 35χρονη. Εξετάζουν από πού προμηθεύτηκε η δράστις το βιτριόλι και από πότε σχεδίαζε την επίθεση. Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Το κίνητρο της επίθεσης

Για το κίνητρο που μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση μίλησε στην εκπομπή ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος τόνισε ότι πολλές φορές τα κίνητρα μια επίθεσης μπορεί να «χτιστούν» στο μυαλού κάποιου προσώπου χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος. «Πιστεύω πως η άτυχη Ιωάννα τελείως άδικα και χωρίς κανέναν λόγο δέχθηκε επίθεση από ένα άτομο που είχε εμμονές», είπε. Συμπλήρωσε πως η φερόμενη ως δράστις μπορεί να λέει τώρα ό,τι θέλει προκειμένου να δημιουργήσει μια υπερασπιστική γραμμή ή να χτίσει μέσα της ένα άλλοθι. Ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε πως η οικογένεια της Ιωάννας αντιμετωπίζει το θέμα με απίστευτη ευγένεια ψυχής και καρτερία αλλά περιμένει από την 35χρονη να δώσει εξηγήσεις και να ζητήσει μια «συγγνώμη». Είπε επίσης πως δεν θα υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για την υγεία της Ιωάννας αν δεν περάσει ένας χρόνος.

Δείτε ακόμη

Οι δικηγόροι της Ιωάννας απαντούν για την “πρώτη συνέντευξη της 34χρονης”

“Μια συγγνώμη δεν έχει ζητήσει” – Το μήνυμα της Ιωάννας από το Θριάσιο

“Αναποδιά ανάμεσά μας, 8 Απριλίου και μετά θα ‘ναι εντάξει” – Φρίκη στις σημειώσεις της 35χρονης

Exit mobile version